Zavře okno

Česky English Deutsch по-русски Polski Slovensky Arabsky Hungarian Registrace | Přihlášení | Kontakt

Diskuze - Hrboly na břiše - Abdominoplastika (Operace břicha)

Hrboly na břiše

Gabriela zaslal(a) v 29.12.2007 18:21:   

Dobrý den, jsem téměř rok po SC a moje břicho je samý hrbol. Vše je ještě více viditelné, když zatnu břišní svaly. Tento problém již mám několik let a dost mě to vnitřně psychicky vyčerpává a ovlivňuje to i můj život. Je mi 27 let a za posledních 5 let jsem několikrát změnila svou váhu a to z 58 kg až na 75Kg, při výšce 170cm. Před těhotenstvím jsem cvičila a břicho se zdálo být v lepším stavu, ale hrboly byly stále viditelné. Navíc jsou na pravé straně břicha mnohem více jak na levé, hlavně vpravo od pupku a pod ním, kde cítím i takové nepříjemné pocity, ale je možné, že jsem si to už i vsugerovala. Také je mi příjemné, když si břicho něčím zpevním, třeba oblečením. Před těhotenstvím jsem vážila 68kg a přibrala jsem 18kg. Nyní vážím 75Kg. Břicho už v mírném předklonu visí. Ještě musím podotknout, že jsem měla vždy nejvíce tuku uloženo v oblasti břicha. Obvodní lékařka mi sdělila, že to je estetický problém - povolený sval a pro jistotu mě již 2x před i po těhotenství poslala na celkový UZ břicha, který byl v pořádku. Nejedná se prý ani o kýlu. Kožní lékařka usoudila, že jde též o estetický problém a doporučila mi plastiku břicha. Další dítě již neplánuji. Je možné, že kůže na břiše může mít takovouto strukturu a vyřeší toto abdominoplastika? Pokud ano, mám se obrátit již na plastického chirurga a je vůbec na Vysočině někde nějaké centrum nebo lékař, který tyto operace provádí? Děkuji moc za odpověď a omlouvám se za tak dlouhý a zmatený dotaz. Jsem už z toho opravdu zoufalá.

Vaše odpověd

odpověd

Gabriela
2.1.2008 11:39:

Děkuji mnohokrát za Vaše odpovědi a paní doktorce bych ještě ráda napsala, že jsem kojila 9měs a již 2měsíce nekojím. Ještě bych se chtěla zeptat, než se rozhodnu pro plastiku břicha ráda bych zhubla a zkusila začít více sportovat a hlavně posílit břišní stěnu. Myslíte si, že cvičení a posilování může vzhled břicha a strukturu kůže v tomto případě nějak významně ovlivnit? Jinak císařský řez byl bez komplikací a jizvu mám malou a velice dobře zhojenou, takže bych snad ani nemyslela, že by ty hrboly na břiše byly způsobeny právě CS. Tím spíš, že jsem tento problém měla již před těhotenstvím. Taky se chci ještě zeptat na Váš názor, pokud mi byl několikrát udělán UZ břicha a i po gynekologické stránce jsem v pořádku, je možné, že ty hrboly mohou být tukové kapsy? Tak to totiž nazvala moje kožní lékařka. Existuje vůbec něco takového?(Nevím jak bych to nejlépe popsala, ale vypadá to jako by mě na břiše na několika místech něco štíplo a vytvořil se jakýsi měkký mírně vystupující otok oválného tvaru). Jinak mám kůži na břiše celkem hladkou, nevrásčitou, bez strií. Potom by možná stačila i liposukce. Děkuji moc za Váš zájem a čas a přeji vše nejlepší do nového roku 2008. S pozdravem Gabriela.

Nahlásit nevhodný příspěvek

odpověd

MUDr. Janka Točíková MUDr. Janka Točíková
30.12.2007 19:06:

Gabrielo.nepíšete,kdy jste přestala kojit.Je možné,že se břišní stěna změní po cisařském řezu.Při abdominoplastice by jste se zbavila úseku kůže mezi pupkem a ohanbím,zbylá kůže by se vypla ev.upravila liposukcí.Operace je vhodná po ustálení váhy a zhruby pul roku po ukončení kojení.

odpověd

MUDr.  Robert Remeš MUDr. Robert Remeš
30.12.2007 9:29:

Dobrý den. Podle popisu je opravdu situace vhodná k řešení abdominoplastikou. Bez konsultace Vám však poradit nemůžeme. Máte-li zájem mohu Vám nabídnout vyšetření v SANUSu v Hr.Králové, nebo v Chrudimi. Nashledanou, dr. Remeš

< Předchozí:Abdominoplastika
Rok po abdominoplastice:Další >

Partner stránky

Klinické centrum Iscare Lighthouse

Klinické centrum Iscare Lighthouse
Klinické centrum ISCARE Lighthouse - naše zdravotnické zařízení poskytuje pacientům vysoce odbornou péči. Nezávazné bezplatné konzultace na tel. 234 770 235.

Zákrok

Abdominoplastika (Operace břicha)Abdominoplastika (Operace břicha)
Mnoho žen i mužů trápí nadměrně velké břicho, jehož příčinou je uvolněná kůže a břišní svaly. Abdominoplastika je operace, která vás může zbavit nehezkého převislého břicha a nadměrných tukových zásob v této oblasti.

Fotky před/po

Odebírat tuto diskuzi

V současnosti neodebíráte tuto diskuzi.

Cenové rozpětí

Abdominoplastika (Operace břicha):
  • Ceny od 823 CZK
  • Ceny do 52.500 CZK
  • Ceny jsou pouze orientační.

Ceníky - Více

Často vyhledávaná slova