Zavře okno

Česky English Deutsch по-русски Polski Slovensky Arabsky Hungarian Registrace | Přihlášení | Kontakt

Diskuze - miniabdominoplastika - Abdominoplastika (Operace břicha)

miniabdominoplastika

sylva zaslal(a) v 5.1.2008 20:18:   

dobry den,jsem 16.mesicu po druhem porodu,pri kterem jsem pribrala 25kg nyni mam minus 28kg,merim 169cm,vaha 56kg,v sede mam dost krabatici se kuzi,ktera mi dost vadi,byla mi doporucena miniobdominoplastika,kterou budu absolvovat v dubnu,muzu se zeptat co znamena mali supraumb diastaza a defitit mekkych tkani ve stredni care?Muzu se zeptat,protoze mam strach z bolesti po operaci,jestli je to bolestiva operace a da se bolest k necomu priblizne prirovnat?Jak je to s kourenim pred operaci,je lepsi to omezit?Vzhledem k tomu ze mam doma 16.mesicniho chlapce,chci se zeptat,kdy se muzu zapojit do domaciho chodu?Kdy ho zvedat nebo to neni vhodne?Omlouvam se za tolik otazek,ale je to jen strach,predem moc dekuji za pripadnou odpoved,

Vaše odpověd

odpověd

jana
15.1.2008 15:53:

Nedokazu odpovedet na vasi posledni otazku. Nejsem lekar, ale ja sama bych si ten rozestup nechala zasit, pokud bych jiz operaci podstupovala. Jina vec je, se nechat operovat jen kvuli malemu rozestupu, ktery vas neobtezuje. Nebo, pokud chcete podstoupit jen tu miniabdo a v zadnem pripade nechcete kompletni abdominoplastiku, zkuste se zeptat lekare, zda je mozne ten rozestup pri tom sesit treba endoskopicky-laparoskopii (tady asi pletu pojmy (?) endoskopie je prunik do dutiny brisni, tady se jde jen ke svalu. Myslim tim, jestli by se to dalo udelat, aniz ba se oddelovala kuze z cele plochy nad diastazou. Zeptejte se take, zda by to neslo vyresit sitkou. To je takova zaplata, ktera se tam malou dirkou vlozi, rozprostre a prisponkuje - kamaradka to tak ma. Proberte to s lekarem, on vam nejlepe poradi. A radsi bych to resila drive, nez den pred vykonem, at mate cas si to rozmyslet. Preju at se dobre rozhodnete a rychle vam to utika!!!

Nahlásit nevhodný příspěvek

odpověd

sylva
19.1.2008 16:19:

pani Jano zdravim a dekuji vam za nazor a hlavne podporu.Doktora se urcite zeptam,byva u nas jen jednou za 14 dnu.Vychazi to na tento tyden,tak se tam pokusim vecpat:-)),Ja mam ten rozestup jen na dva prsty,taky nedokazu posoudit,jestli to je do budoucna problem nebo,jestli to casem neco způsobi,ale to se zeptam,pak vam pisnu,pro me uz to utika docela rychle:-((

odpověd

sylva
10.1.2008 10:18:

úplne mi mluvite z duse,ja jak najela na tuto diskuzi,tak me hlavou lita tolik otazek,ze nemam ani odvahu dr volat,protoze jak rikate,urcite by ten net proklinal,nejhorsi je,ze s mym stestim,kdyz uz volam,tak pana doktora vetsinou zastihnu na sale a tak radsi uz nevolam,uvidime se den pred operaci s predoperacnima vysledkama,tak to na nej vse vychrlim.Vidite jak jste dobre poradila:-))) i pan doktor to potvrdil.Ale jsem zmatena,tak doufam,ze jsem jen spatne pochopila,myslite ze kdyz to je hned nad pupikem ten rozestup,ze to jde teda resit tou mini?tak ale zas si rikam,ze pan doktor o rozestupu vi,bricho videl,doporucil miniab,tak to asi staci???Ze ja jsem sem lezla:-))),tak jsem jen premyslela nad bolesti po operaci a ted se mi hlavou honi jeste najaky rozestup svalu,jestli miniab nebo abdoplastiku,ach jo,no budu muset vydrzet do dubna.

odpověd

jana
9.1.2008 19:23:

To je v poradku. Staci kdyz si vzpomenu jak jsem z toho byla na nervy ja. To bylo strasny, nemohla jsem se rozhodnout. Jeste ten den jsem nevedela, jestli nemam radsi utect. Myslim, ze pan doktor na me bude dlouho vzpominat. Porad jsem mu volala a ptala se na veci, ktere jsem se tady docetla. Myslim, ze ten net proklinal :-))) Jsem stastna, ze jsem to nevzdala. Jen skoda , ze jsem to tak dlouho odkladala. Drzim vam palce a at to cekani do dubna rychle utece.

odpověd

jana
9.1.2008 16:31:

Pas jsem si koupila pred op.v nemocnici za 470,-Kc (Lipoelastic, ten je pry nejlepsi. Mam na stridani i Hartmann, ale lame se mi pri sezeni do bricha a tlaci) Nekde ho maji v cene operace. Ten rozestup mi zpusoboval to, ze jsem mela vestoje vyboulene bricho, i kdyz jsem jinak dost hubena.A celou dobu jsem citila takovy tlak zevnitr ven, to jak na tu stenu tlacil zaludek atd. Obcas jsem nahore v mistech, kde ta sterbina zacinala, citila paleni a pichani. Ten tlak byl docela silny, jako kdyz se mi trvale nekdo zevnitr o to bricho opira, zvlast po jidle. A kdyz jsem si na to bricho zatlacila rukou, bylo to jako kdyz si sahnu na tehotne bricho. No a v leze se mi pri zapnuti svalu udelala zretelna dlouha sterbina upostred, okolo ni jsem hmatala tvrdy sval, ale uprostred diru do bricha. Hodne jsem cvicila a posilovala, ale kdyz se ta diastaza jednou udela, zvlaste v tomto rozsahu, uz se cvicenim ty svaly nepriblizi. Je sice brzo, ale ja jsem velmi spokojena. Bala jsem se, ze budu zklamana, ze ten efekt nebude,ale kdyz ten pas sundam (zatim jen na sprchovani) tak jsem primo nadsena, jak je to bricho rovne jako prkno. Mam jen strach, abych si to nepokazila tim ze neco zvednu. Taky to naledi venku neni moc idealni. Manzel taky celou dobu doufal, ze to sama vzdam. Bal se o me. Ale ja mela 2 cisare a krasne se to hojilo, jizva tenka, tak jsem doufala, ze je to i dispozicema a zase to bude ok. A to s tim nicnedelanim znam, mne to nakonec taky neda a radsi si vsechno udelam sama. Preji brzke uzdraveni a zadne komplikace

odpověd

sylva
9.1.2008 17:14:

dekuji vam moc,moc si toho vazim,jste moc hodna,vam preji taky brzke uzdraveni,at jste se svym briskem jen a jen spokojena.

odpověd

jana
8.1.2008 18:04:

Rada vam napisu sve zkusenosti, klidne se ptejte. Take jsem se bala bolesti, ale mozna jeste vic jsem se bala, jak to dopadne, jak to pak bude vypadat. Ja mela jit puvodne na klasickou chirurgii, kvuli tomu velkemu rozestupu. Ale nechtela jsem mit svislou jizvu pres cele bricho, tak jsem se nakonec rozhodla pro tohle. Nemela jsem zadny prebytek kuze ani strie, takze me zas zasili ve stejnem miste kde to rozrizli (vzali mi asi 1cm tim ze mi odstranili jizvu po cisarich a udelali misto ni tenci s hezci). A pupek obrizli a vsadili pak zpatky do stejneho otvoru. Bylo to jen aby si vytvorili pristup k tem svalum. Ale nebojte, ono kdyz se neco odstranuje, neznamena to ze to boli vic (ono to co vam uriznou, pak uz neboli:-))) Ty sesite svaly pry boli vice nez kdyz se jen upravuje kuze - je to logicke, ja osobne mohu srovnat jen cisare a toto. Ted mi to bolelo min. Jednak jsem mela ten pas, to hodne pomaha. Naucili me spravne vstavat - to tenkrat nkdo moc neresil, tak jsem to tahala pres bolest. Ted to bolelo jen 1.den. A bolest po cisari jsem citila vice do hloubky. A pokud nemate sesite svaly, smite i drive neco zvedat. Zdravim

odpověd

sylva
9.1.2008 9:56:

tak jestli jeste muzu otazecku?:-) ten pas nebo to stahovaci pradlo o kterem se pise je potreba si nekde zakoupit predem? Nebo se dava v nemocnici?Muzu se zeptat co vam ten rozestup způsoboval,povolene brisko?Asi je brzo,ale jste spokojena s tim,jak ted vase brisko vypada?:-) Ja se bojim bolesti,ale hlavne s mojim stestim se spis bojim nejakych komplikaci,ja totiz nikdy nemam nic normalne,pokazde je nejaky problem:-(,proto i manzel nesouhlasi,ze s mojim stestim,to zas bude akorat problem,ten mi preje co:-)?Od vcerejska trenuji nic nedelani,byla jsem nesika a mam nohu v dlaze a jeste nechodici,mam byt v klidu,ale nikdy mi to neda,stejne varim,uklizim atd,s berlema je to i pri necem sranda,to je i to,ceho se bojim.Jak jsem v nemocnici tak je to dobry,ale jak prijdu domu,tak mi to neda a vrham se na vse,po kazde operaci to tak bylo,pustili me domu s tim,ze budu v klidu,ale nejak to s dvema detma proste nejde:-).

odpověd

Jana
8.1.2008 8:36:

Ahoj, ja potrebovala pomoc na 3 tydny, ten 3.tyden bych to snad ale zvladla i sama, kdybych udelala to nejnutnejsi a uklid nechala byt. Ale je mozne, ze kdyz se siji svaly v mensim rozsahu, ze to je snazsi. Ja mela ten rozestup sity odshora az dolu. Zitra to bude 4 tydny a funguju normalne,jen nic nezvedam. Jenom abys tomu dobre rozumnela: Abdominoplastika je obecne operace, pri ktere se spodnim rezem oddeli kuze od svalu bud jen dole(miniabdo) nebo az k zebernimu oblouku (komplet.abdo) a pokud tam nejaky rozestup svalu je, tak se pritom sesije. Pokud jsou svaly v poradku, upravi se jen kuze. Takze abdominoplastika je ten zpusob, jakym se tam dostavaji, at uz se sval sesiva nebo ne. Urcite jsi tveho pana doktora jen spatne pochopila, pokud ti ten rozestup diagnostikoval nad pupkem, tak ti ho asi ma v umyslu pri tom sesit (pokud ti vadi, nekdy se ten rozestup nechava, pokud ti nepusobi potize a podle rozsahu). Omlouvam se vsem pritomnym odbornikum za fusovani do remesla,opravte me prosim, pokud se mylim, dekuji!

odpověd

sylva
8.1.2008 14:33:

Jano dekuji moc,ani netusite,jak moc mi timto odepsanim pomahate a dodavate odvahu,vim ze duben je jeste daleko,ale pro me hodne blizko:-),moc dekuji za vysvetleni,jsem ze vseho zmatena,ja taky doufam,ze ty svaly upravi,jen jsem mela strach z toho,ze bych musela podstoupit kompletni abdo,ja vlastne nad pupkem zadny problem nemam,jen dole pod pupkem mam opravdu dost nehezkou kuzi,na svuj vek si myslim,ze je to dost brzo,znama ktera ma po trech detech a ma 50 let tu kuzi ani jako ja nema,kazdej to ma dany ja vim,ale trapi me to,ja mam 27,proto jsem se rozhodla,manzel s tim sice nesouhlasi,ale je to moje bricho a moje trapeni,miluji vodu a chci zase zacit chodit na bazen v normalnich plavkach:-),vzit si kratky tricko ne dlouhy,aby mi nahodou nekde nevykoukla kuze,ach jo,proc jen zensky mame takovy trapeni:-)kdyz jste mela ten rozestup tak velky,tak to muselo byt dost bolestive?Obdivuji vas jak to zvladate,ja mam bohuzel babicku domluvenou na tyden,ten dalsi to budu muset nejak zvladnout a ten treti snad bude uz v pohode,jeste jednou Vam moc dekuji:-)

odpověd

Jana
7.1.2008 18:35:

Sylvo, operaci jsem odkladala 4 roky, byla na mnoha konzultaci. Nekolikrat mi bylo receno, ze se nic nestane, kdyz to tak necham, pry to neni nebezpecne. Seriozni lekari mi doporucovali alespon 1 rok pockat, zda si na to nezvyknu a neprestane mi to vadit, Ale vadilo mi to cim dal tim vic. Jsem docela hubena a vypadala jsem porad jakoby tehotna. Mela jsem to po tehotenstvi. Nyni jsem 3 tydny po a zacinam normalne fungovat. 1.tyden jsem nedelala vubec nic, druhy lehce a pomalu co bylo potreba a po 3 tyd jsem sama na domacnost a deti a v pohode. Bricho citim jako trochu namozene. Nosi se stahovaci pas a ten mi moc pomaha.Velmi vas chapu, sama jsem nevedela, jak se mam rozhodnout. Ted musim rici, ze ty nervy pred tim za to nestaly. Ja mela 2 cisare a ty jsem pocitovala jako horsi. Rada vam poradim, kdyz se budete chtit na neco zeptat. Na www.omlazeni.cz si povidaji cekatelky i ty co to maji zdarne za sebou. Najdete tam take hodne rad. :-)))

odpověd

sylva
7.1.2008 18:45:

dekuji vam moc za pomoc,ja jsem po porodu docela dost zhubla,az moc proto mam dost vytahahou kuzi jen pod pupkem a moc me to trapi,proto jsem se rozhodla jit na konzultaci,byla mi doporucena miniab,a lipoaugmentace,jak jsem se zacetla do teto diskuze,tak jsem zjistila,ze abdoplastikou se resi ty rozestupy svalu,mam to jen nad pupkem asi na dva prsty,tak jen nevim,jestli to pak nebude mit vliv na celkovy vysledek,vim,ze nejste lekar,ale uz jen to,ze muzu komunikovat s nekym ze stejnym problemem dost pomaha,tak vam za to opravdu dekuji,ja mam doma taky dve ditka,proto se ptam,at vim,na jak dlouho zapojit babicku?

odpověd

jana
7.1.2008 10:00:

Sylvo, nejsem odpobnik, ale sama jsem po operaci. Spatne jsi pana doktora pochopila. Neda se to resit miniabdo, protoze ta resi je bricho pod pupkem. Ty mas rozestup nad pupkem.Da se to resit kompletni abdominoplastikou, je to operace ve vetsim rozsahu. Sama jsem ji podstoupila, mela jsem diastazu nad i pod.

odpověd

sylva
7.1.2008 16:57:

jano muzu se vas zeptat,jak je tato operace bolestiva?Jaky vliv ma ten rozestup tech brisnich svalu?Co způsobuje? Nebo vlastne nicemu nevadi?Muzu se vas zeptat,kdy jste zacala tak nejak po operaci normalne funfovat?ja vim,ze vase operace byla urcite daleko rozsahlejsi,ale jen at tak zhruba vim,duben se blizi a ja mam tolik otazek a vlastne nejvic strach,dekuji moc za pripadnou odpoved.a moc vam preji,at jste s briskem spokojena :-)sylva

odpověd

MUDr.  Robert Remeš MUDr. Robert Remeš
6.1.2008 9:21:

Dobrý den. supraumbilikální diastasa znamená rozestup přímých svalů břišních nad pupkem. Při miniabdominoplastice se nedá řešit. Deficit měkkých tkání znamená jejich nedostatek. Kouření je samozřejmě lepší oželet delší dobu před i po operaci. Další dotazy položte svému operatérovi. Dá se na ně odpovědět je po vyšetření a rozsahem se vymykají tomuto prostoru. Nashledanou, dr. Remeš

odpověd

sylva
6.1.2008 12:12:

dobry den,muzu vas poprosit o vas nazor??Kdyz se neda tedy resit rozestup primych brisnich svalu pri miniabdominoplastice ma tedy tado operace nejaky vyznam.Jsem ted z toho docela zaskocena a zmatena??predem dekuji za pripadnou odpoved.sylva

odpověd

MUDr.  Robert Remeš MUDr. Robert Remeš
9.1.2008 20:29:

Dobrý večer. Paní Jana má pravdu, Vaši situaci je možno řešit kompletní abdominoplastikou. Nashledanou, dr. Remeš

< Předchozí:Po abdominoplastice
2 měsíce po abdominoplastice:Další >

Partner stránky

MUDr. Patrik Paulis

MUDr. Patrik Paulis
Klinické centrum ISCARE Lighthouse - naše zdravotnické zařízení poskytuje pacientům vysoce odbornou péči. Nezávazné bezplatné konzultace na tel. 234 770 235.

Zákrok

Abdominoplastika (Operace břicha)Abdominoplastika (Operace břicha)
Mnoho žen i mužů trápí nadměrně velké břicho, jehož příčinou je uvolněná kůže a břišní svaly. Abdominoplastika je operace, která vás může zbavit nehezkého převislého břicha a nadměrných tukových zásob v této oblasti.

Fotky před/po

Odebírat tuto diskuzi

V současnosti neodebíráte tuto diskuzi.

Cenové rozpětí

Abdominoplastika (Operace břicha):
  • Ceny od 823 CZK
  • Ceny do 52.500 CZK
  • Ceny jsou pouze orientační.

Ceníky - Více

Často vyhledávaná slova