Zavře okno

Česky English Deutsch по-русски Polski Slovensky Arabsky Hungarian Registrace | Přihlášení | Kontakt

Diskuze - nadváha - Abdominoplastika (Operace břicha)

nadváha

Petra zaslal(a) v 22.3.2007 9:42:   

Dobrý den, mám BMI 29 a chci podstoupit abdominoplastiku. Zhubla jsem se, ale dál se mi váha zastavila i při dodržování dietního režimu. Je nějaké zvýšené riziko komplikací při této nadváze? Děkuji za všechny reakce

Vaše odpověd

odpověd

MUDr. Otakar Lucák MUDr. Otakar Lucák
10.4.2007 16:53:

BMI 29 je pro operaci břicha přijatelné. Je ale pravda, že vysoké BMI by mohlo výrazně negativně ovlivnit pooperační průběh jak hojení břicha , tak způsobit výrazně pooperační celkové zdravotní problémy ( zhoršená dechová aktivita - snížení obsahu kyslíku v krví a zvýšené CO2 , pneumonie apod. ) Proto operujeme pacienty maxim do BMI 35 a vyjímečně 35 a výše, a to pouze po d u pacientů žádajícíoperujeme lé exkurselaleko podrobnějším předoperačním vyšetření včetně vitální kapacity plicní. Pokud jste však zdravá, nemusíte se dopředu obávat nějakých zvláštních komplikací. Vše o abdominoplastice najdete na našich stránkách : www.plastickachirurgie.com - klik - procedury Zdravím MUDr.Lucák,Ostrava

Nahlásit nevhodný příspěvek

odpověd

Medicom VIP Medicom VIP
23.3.2007 10:58:

Petro, BMI je pouze orientační hodnota a rozhodně nezvyšuje riziko jakékoliv operace sám o sobě. Já mám například BMI 28 a kdybych měl mít svou ideální váhu 82kg, pravděpodobně bych chrastil kostmi a ztratil i veškerou fyzickou kondici - tudíž by se u mě riziko komplikací při a po operaci jednoznačně zvýšilo. O pooperačním riziku obecně rozhoduje celková tělesná kondice, životní styl (kouření v kombinaci s antikoncepcí, konzumace alkoholu apod) a eventuálně přidružené choroby. Spíše než mírná nadváha vadí kolísání váhy, střídání různých zaručených diet a významný pokles váhy v posledních 6ti měsících. Při správné přípravě a pooperační léčebné a rehabiliační péči lze však většinu rizik u abdominoplastiky minimalizovat a pokud to není možné, seriozní plasticko estetické pracoviště Vám operaci nedoporučí. Zdraví Dr.Šmuk

odpověd

Petra
22.3.2007 15:04:

Děkuji za odpověď, můžete prosím upřesnit o jaké komplikace se jedná a jaké má být BMI, aby operace byla bez rizika ?

odpověd

Lékařské centrum PEM Lékařské centrum PEM
22.3.2007 14:44:

Dobry den Petro. Ve Vasem pripade je vysoke riziko pooperacnich komplikaci. Pokuste se jeste o redukci Vasi vahy. PEM

odpověd

MUDr. David Tomášek MUDr. David Tomášek
22.3.2007 13:08:

Mrzí mne, že musím reagovat opačně na názor kolegy. Abdominoplastika patří mezi náročné plastickochirurgické výkony u kterých mohou vznikat i veliké komplikace v pooperačním průběhu. Vše je spojeno hlavně s krevním oběhem. U abdominoplastik mohou častěji vzniknout tzv trombembolické příhody, tedy ucpání cév krevní sraženinou v životně důležitých orgánech (plíce,mozek,srdce). Lidé s vyšší vahou podstupují tedy i vyšší risiko těchto příhod. Rozhodně bych si netroufal tvrdit že obésní pacient podstupuje stejná rizika jako pacient štíhlý. Vše také záleží nejen na průběhu výkonu, ale hlavně na pooperačním servisu. Máte-li nadváhu a výrazně o operaci stojíte, podstupujte výkon v nemocničním pracovišti, kde je dobré anestesiologické zázemí. S pozdravem Dr. Tomášek 602303877

odpověd

Petra
22.3.2007 14:10:

Děkuji za odpověď, ale trochu jste mne zaskočil. Myslíte, že při BMI 29 jde o výraznou obezitu, kde by mohly být vážnější komplikace?

odpověd

Filip
25.3.2008 14:14:

Dobrý den, Petro. Rád bych Vám pomohl s nadváhou. Jsem ale z Prahy. Pokud máte zájem, napište mi na ICQ 373956452

odpověd

MUDr. Martin Kloud MUDr. Martin Kloud
22.3.2007 10:10:

Dobrý den, pokud nemáte jiné přidružené choroby, pak u Vás není zvýšená pravděpodobnost komplikací. Srdečně zdravím.

< Předchozí:štítná žláza a abd.
abdominoplastika:Další >

Partner stránky

MUDr. Patrik Paulis

MUDr. Patrik Paulis
Klinické centrum ISCARE Lighthouse - naše zdravotnické zařízení poskytuje pacientům vysoce odbornou péči. Nezávazné bezplatné konzultace na tel. 234 770 235.

Zákrok

Abdominoplastika (Operace břicha)Abdominoplastika (Operace břicha)
Mnoho žen i mužů trápí nadměrně velké břicho, jehož příčinou je uvolněná kůže a břišní svaly. Abdominoplastika je operace, která vás může zbavit nehezkého převislého břicha a nadměrných tukových zásob v této oblasti.

Fotky před/po

Odebírat tuto diskuzi

V současnosti neodebíráte tuto diskuzi.

Cenové rozpětí

Abdominoplastika (Operace břicha):
  • Ceny od 823 CZK
  • Ceny do 52.500 CZK
  • Ceny jsou pouze orientační.

Ceníky - Více

Často vyhledávaná slova