Kdy po porodu na plastiku břicha?

(Diskuze k tématu Abdominoplastika po porodu)

Kdy po porodu na plastiku břicha?

po akom dlhom časom intervale po pôrode je vhodná plastia brucha. je možnosť že mi operácie preplatí zdravotná poisťovňa? ak ano čo treba splniť. aká je možnosť urobiť plastiku brucha bez finančnej úhrady operovaného po prípade aký spôsob odporúčate. nakoľko by ma stála v prepočte asi 700€ - 21000sk čo je pre mňa nemožné ale odstávajúce brucho ma nemožne trápi. čo mi doporučíte. cvičenie ni chudnutie nezaberá. nakoľko som dosť štíhla, trčí mi len brucho a to som 1 rok po pôrode. prosím poradte mi.

14.6.2009 14:54

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Kdy po porodu na plastiku břicha? / 14.6.2009 14:54

Plastická operace břicha, tedy odstranění kůže a zpevnění břišních svalů je možné operovat, ale cena operace je včetně hospitalizace 40000 korun. dr.Paděra

14.6.2009 20:40

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Vážená pani,abdominoplastika prednej brušnej steny je pomerne frekventovaná operácia pre jej veľmi pekný estetický a funkčný efekt.Vykonáva sa na štátnych a privátnych klinikách plastickej chirurgie.Na privátnych klinikách sa jedná o platený zákrok.Na štátnych klinikách Vám m ôže byť udelená výnimka z platenia Vašou zdravotnou pois´tovńou v prípade,že predná brušná stena je devastovaná do tej miery,že vás to zdravotne ohrozuje.Kompletná cena abdominoplastiky na privátnych klinikách sa v súčasnej dobe pohybuje od 2500EURO.Väčšinou sa dodržiava odstup minimálne pol roka od ukončenia dojčenia,keď sa hormonálna hladina ustáli.Po operácii sa neodporúča otehotnieť minimálne po dobu 1 rok.

16.6.2009 13:10

Vážená paní,
plastika přední stěny břišní je operace v celkové narkoze, trvá obvykle asi 2-2,5 hodiny a vyžaduje 48 hodinovou hospitalizaci. Po mateřství se provádí po skončení laktace a nabytí definitivní, neměnné váhy. Ne dříve než 3 měsíce po skončení kojení. Na naší klinice Medicom VIP si za tuto operaci a vše, co s ní souvisí, účtujeme 37 000 až 47 000 Kč, dle rozsahu zákroku. Neznám pracoviště v ČR, které by Vám tuto poměrně náročnou operaci provedlo za "dumpingovou" cenu na úrovni 700 EURO. Teoreticky by se na úhradě abdominoplastiky mohla podílet zdravotní pojišťovna na pracovištích státního sektoru, kde mají uzavřeny smlouvy se ZP.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

16.6.2009 15:11

Abdominoplastika 13 měsíců po porodu?

mám dotazy :-)
-jsem cca 13měsíců po porodu, mohu plastiku podstoupi a nebo mám raději čekaat, vzhledem k tomu, že se nevyhnu svého cca 12ti kilového syna občas zvednout (do postýlky, naložení do auta apod.- situace, kterým se člověk nevyhne)?
-mám rozestup břišních svalu a břicho mi jakoby vyčnívá (vypadá jak ve 4měsíci těhotenství)+ povislá kůže, je možné nechat si operovat na klinice plastické chirurgie a zároveň lze zákrok (i kdyby jen částečně) nechat uhradit ze z peněz zdravotní pojišťovny?
Děkuji za odpověď :-)

17.1.2012 12:03

RE: Abdominoplastika 13 měsíců po porodu?

Dobrý den,

V případě, že se nevyhnete zvedání Vašeho syna, není abdominoplastika pro Vás v danou chvíli vhodná. Po takto rozsáhlé operaci je potřeba minimálně 3 týdny klidu bez zvedání čehokoliv. Doc. MUDr. Nejedlý by doporučoval počkat ještě minimálně rok, poté by již operace byla možná. U nás na klinice není možná úhrada pojišťovnou na tento výkon.

Bc. Kristýna Rybářová

LD - Plastická chirurgie

Tel.: +420 242 426 432

http://www.plasticka-chirurgie.us

17.1.2012 12:50

RE: Abdominoplastika 13 měsíců po porodu?

Dobrý den, pokud je přítomen rozestup břišních svalů, hradí výkon zdravotní pojišťovna. Zda je indikován ve Vašem případě by se mělo rozhodnout při vyšeření plasickým chirurgem. Nikoliv pouze dotazem zde. dr.Paděra

17.1.2012 14:12

Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?