fleky
Hana zaslal(a) v 23.1.2007 14:20:
Dobrý den, v polovině prosince jsem podstoupila chem.peeling 70%kys. glykolovou. Na několika místech se mi kůže zřejmě spálila, udělaly se mi puchýře, poté strupy a teď, šest týdnů po zákroku, mám na obličeji červené fleky. Mám obavu, že mi na těch místech zůstanou tmavé skvrny. Myslíte, že se to úplně zahojí? Nebo bych tomu mohla něčím pomoci? Díky předem.
Zákrok
Chemický peelingChemický peeling je neinvazivní metoda, která se slouží k projasnění a omlazení stárnoucí pleti, vyhlazení jemných vrásek, zjemnění jizev po akné a rozšířených pórů a odstranění pigmentových skvrn. Také příznivě působí na příliš mastnou pokožku.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 490,- CZK
- Ceny do 6.300,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.
Seznam oborů
- Plastická chirurgie, estetická dermatologie
- Ortopedie, rehabilitace
- Oční lékařství
- Stomatologie
- Léčba neplodnosti
- Chirurgie
- Gynekologie a porodnictví
- Vnitřní lékařství
- ORL - Ušní, nosní, krční
- Psychologie, psychiatrie

odpověd
26.1.2007 9:57:
Dobrý den, skvrny po chem. peelingu by měly postupně vymizet, je potřeby kůži promazávat, např. Ca-panthotenicum.Samozřejmě záleží na Vaší dermatoložce, zda provedla postup správně, nejvhodnější by bylo se na ní obrátit.Pokud máte zájem, je možné se o radu obrátit i na naší klinice, cena konzultace je 600,- kč.
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
Hana
25.1.2007 12:13:
Děkuji za odpověď, paní doktorko. Kožařka, která zákrok prováděla, mi tvrdí, že skvrny zmizí, ale chce to čas. Jen jestli to neříká proto, že to spackala, nanesla kyselinu a odbíhla, místo aby sledovala, jak kůže reaguje. Mám používat krém Cicalfate od Avene a vyčkat.
odpověd
25.1.2007 11:52:
Přeji dobrý den. Doporučuji domluvit se s lékařem na pracovišti, kde jste zákrok podstoupila. Bez vyšetření Vaší kůže mohu poradit jen obecně. Nyní můžete na tato místa používat například mast calcium panthotenicum nebo bepanthen. Chraňte i nadále kůži před slunečním zářením. Nepoužívejte nyní na tato místa krémy, které obsahují ovocné kyseliny, ani v nižší koncentraci. Nedokáži bez prohlédnutí Vaší kůže odhadnout, zda na ni zůstanou tmavé skvrny či nikoliv. S pozdravem MUDr.Helena Jančová