srostlé prsty
Lucie zaslal(a) v 6.1.2008 21:41:
Dobrý den, přítel má od narození srostlé prsty na obou nohách tzv. syndactilie. Jsme z Brna, na Berkově nechtěli tuto operaci udělat, prý přináší rizika. Ale mi ji přesto chceme, vadí mu to v létě, nechce chodit k vodě, nechce nosit otevřenou obuv, no prostě se cítí trapně. Chtěl by prvně skusit jednu nohu a pokud by to nebylo tak zlé tak by pak podstoupil i druhou. Má srostlý 3 a 4 prst a kostí to jistě není, jen prostě kůží. Kolik by taková operace stála, a kdo v Brně si na ni prosím troufne. Tato vada je dědičná, tudíž je mi jasné že s našimi dětmi budeme jednou podstupovat totéž :-(< Předchozí:kladívkové prsty
kladívkové malíčky,vybočené palce:Další >
Reklama
Zákrok
Estetické operace přednožíMnohé z nás trápí deformity nohou-přednoží kvůli problémům s obuví nebo i z důvodů estetických. Jedná se např. o vbočený a vybočený palec, ztuhlý palec, kladívkový prst, přeložený malíček nebo příčnou klenbu. Současná medicína nabízí řešení těchto problémů v krátkodobých termínech.
Odebírat tuto diskuzi

odpověd
Diana
30.5.2008 12:34:
Dobrý den Lucko, mám také srostlé prsty jako Váš přítel, ale o operaci rozhodně neuvažuji. Je mi skoro 35 let a žádné problémy, ani ty psychické s tím nemám. Měla jsem možná občas jako dítě, ale dětství uteče jak voda a věřte mi, že dospělý člověk má v dnešní době tolik starostí se svým vlastním životem, že ho nějaký srostlý prsty Vašeho přítele VŮBEC nezajímají :-) . Možná položí nějakou otázku, když si toho všimne, ale ve většině případů to je spíš jen řečnická otázka a ve zbylých pár případech jde o normální běžnou lidskou zvědavost. Já jim na to odpovím, že to mám po babičče a je to :-). Nevím kolik je Vašemu příteli, ale věřte, že čím dál tím míň lidí se ptá. Jim jsou moje nohy ukradený, stejně jako mně ty jejich. Přeju vám oběma, ať jste šťastní a ať máte i na dále jen takovéhle obyčejné starosti :-). Diana B.
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
Silva
16.4.2008 16:23:
JE mi teprve 11 let ale také trpím srostlímy prsty mám srostlé dva u sebe na obouch nochách, když jsem byla menší říkala jsem mamince že mi to nevadí dnes už mi je 11 let chtěla bych aby mi to rozřízli pan doktor říkal že to nic nebude ale uvidím. proto vám všem přeji at nikdy nemáte srostlé prsty
odpověd
10.1.2008 13:12:
Dobrý den. Bohužel Vás asi zklamu. Srostlé prsty - syndaktylie pokud není přidružena žádná další vada se opravdu neoperují. Je to spojeno s riziky. Po operaci vznikají jizvy, zvýšené tření prstů o sebe, ragády - drobné ranky, které krvácí atd. S pozdravem dr. Kydlíček