Trombotizovaný hemeroid

(Diskuze k tématu Hemoroidy (řitní městky))

Trombotizovaný hemeroid

Dobrý den,

Chci se prosím zeptat, ale předtím uvedu historii.
zhruba 8 let se trápím s hemeriody. problém je to že to nikdy se mnou nikdo nechtěl řešit a i když 2-3 do roka (poslední tři roky) jsem musel vždy prodělat zákrok na trombotizovanem hemeroidu, tak se vždy řeklo že to tak prostě je.

mě zajímalo co dál, tak jsem šel na vyšetření, a zjistilo se že kromě trombotizovaný co se mi udělají z ničehoš nic, mám ještě vnitřní.
začal jsem tedy od listopadu 2011 chodit pravidelně každý měsíc na ligaci (2 gumičky) po první ligaci úplně nový život. po těch dalších už nebyla vidět skoro žádná změna, až na to že po zákroku to o něco víc bolelo ( bolest cca 8 hodin, což řeší analgetika, vědět to dřív, mohl jsem si ušetřit spoustu času). Myslel jsem si, že když se začne řešit ten problém uvnitř, přestanou se dostavovat i ty trombotizovane venku.
předposlední výskyt byl v srpnu, kdy jsem se toho naštěstí zbavil díky detralexu a 2-2-2 a heparinove masti, která tu krev proste za cca 3-4 týdny rozložila. Poslední výskyt mě vlastně trápí od 3 ligace, cca po 8 dnech jsem ucítil známé nepříjemné bolení, při použití toaletního papíru (nikdy nebyla žádná krev). Zrcátkem jsem provedl ohledání a nasadil detralex a heparinovou mast. nyní po 3 týdnech se stalo to, co už párkrát v minulosti, že jsem se probudil, a nateklá fazole na místě...

jsem hrozný srab na jakékoliv operace a opravdu mam panickou hruzu z toho, že mi to zase budou muset řezat, ač chápu že se tomu asi nyní už nevyhnu jako v srpnu.

Pan doktor při poslední ligaci na Bulovce řekl že to vidí tak na 4-5 návštěv ještě a že bude hotovo. Dnešní Ráno mě trochu zděsilo. Jak je možné že se to opět objevilo? má to ještě jinou souvislost než s tím vnitřním problémem? Lze ten trombotizovaný řešit ještě jinou látkou? (opravdu mám psychický problém jít opět na zákrok). barronovou ligací jsem se chtěl vyhnout i chirurgickému zákroku jako takovému. přecijenom je pro mě příjemnější trpět méně a častěji, než hodně, psychicky, fyzicky.

mohu požádat o nějakou radu, pomoc, podporu?

Lze nějak naplánovat s Lékařem připadný zákrok, místo jehly pro lokální umrtvení použít jiný způsob, tableta, gel? cokoli lidštějšího, než píchat do análního otvoru?

Moc děkuji

8.2.2012 15:58

Probíhá odesílání formuláře

Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?