Mate prosim skusenosti s vyplňanim pooperačných nesumernosti a prepadlin vlastným tukom? Ja mam prepadlinu v kosti asi 2-3 mm po operácii, chirurg mi to veľa vysekal a chcela by som si to dať vyplniť. Niekde som čitala aj o tejto možnosti. Robi sa to injekčne? Odkiaľ sa zoberie tuk? Ako pri liposukcii, napr zo stehna...?
Môjho chirurga som sa nato ani nepýtala a ani nemam naladu sa ho už nato pýtať pretože na môj problem mi povedal, klasicku odpoved že nikto nema nos sumerny a nikto nema po operácii nos navrchu rovny ani hladky.
Výplň propadlin vlastním tukem
(Diskuze k tématu Komplikace, nepovedené plastické operace nosu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vypln vlastným tukom, /lipostruktura alebo liporecykácia/ sa vo Vasom prípade vykonáva v miestnom znecitlivení. Prva volba miesta odberu je z podbruska. Tuk sa po odbere spracúva odstredením v centrifuge a nasledne speciálnym instrumentáriom aplikuje vo vrstvách do miesta kde je potrebné. Lipostrukturu vykonavam podkozne, mozte sa ale stretnut s pracoviskami kde aplikuju vnutrosvalovo. Po zdokonalení techniky nase výsledky su mnohorocné co sa týka trvanlivosti. Dr.Jurasek
Mila Katty,
tuk by som si rozhodne nenechala vo Vasom pripade robit. Potom uz je naozaj lepsi nejaky vyplnovy material, ako pise kolega Dr. Padera.
Existuju vsak aj ine moznosti, ktore su trvacnejsie a v konecnom dosledku i cenovo zaujimavejsie, kedze obe uvedene metody su len docasne a vyzaduju opakovanie (navyse neriesia dany problem).
Idealne by bolo, ak chcete pocut aj iny nazor, osobna konzultacia.
Vela stastia praje,
dr. skulavik jo
Hezký den,
výplň malých defektů vlastním tukem provádíme v lokální, tedy místní anestézii. Odběr tukové tkáně většinou provádíme v podbřišku. Pak se tuk aplikuje do místa, které chceme vyrovnat. Efekt je dlouhodobý, ale není trvalý.
S pozdravem
Dr. Vidura
RVmedCentrum privátní klinika s.r.o.
Dobrý den, výplň tukem je jistě proveditelná, ale do nerovností nosu je lépe aplikovat syntetický výplňový materiál než tuk. dr.Paděra
Opakovaně jsem opravoval asymetrický nos po estetických operacích nosu, nebo po úrazech. Každý problém je jiný a nemusí se to řešit zrovna tukem.
Určitě se obraťte s takovýmto problémem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás. Centrum estetické plastické chirurgie je nově umístěno v rekonstruovaném operačním traktu v Konstantinově ulici č. 1/1479 v Praze 4 (11) na Jižním Městě. Naše "nestátní zdravotnické zařízení" Centrum estetické plastické chirurgie pracuje i v prostorách Chirurgické kliniky Fakultní Thomayerovy nemocnice, Pavilon G3, Vídeňská 800, 140 54, Praha 4, Krč. Pracujeme zde v prostorách jedné z nejlepších chirurgických klinik v Praze, což zajišťuje eventuelní plný a rychlý servis v případě komplikací. Tento profit má málokteré zařízení zabývající se estetickou chirurgií.
Operační prostory budeme využívat v rámci náročnosti na obou pracovištích.
Na konsultaci (500,-.) se můžete objednat na 607990077.
Zdraví Dr. Tomášek,
www.plasticka-chirurgie-praha.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 31
Dobrý den,
jsem již rok od kompletní operace nosu,provedené panem docentem J. Měšťákem na klinice Esthé a jsem šťasná,že má volba byla správná,protože výsledek je úžasný. Vždy s lítostí čtu,jak klientky dopadly na jiných klinikách a pracovištích a jsou i takové,které jdou po třetí na operaci!! Je důležité nic nepodcenit, vše důkladně zvážit a jít na konzultaci s lékařem,který má velké odborné zkušenosti. Pokud byste chtěla další informace,jsem na emailu renatka@trionet.cz
Zdravím R. Siranová
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den!
Také jsem měla tento problém. Nechala jsem si propadliny vyplnit nevstřebatelným materiálem - Metacrillem!! Maxxximální spokojenost. Doporučuji=)
návštěvník
Počet příspěvků: 21
Ahoj ako ti davali ten metacrill? To sa dava injekčne? Alebo operačne, museli ti otvoriť nos?
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Ja riešim tento problém práve po operácii u MUDr.Měšťáka. Odobral mi príliš veľa chrupavky z ľavej časti nosa a mám tam prepadlinu, takže asi len toľko k práci docenta Měšťáka...
Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.
Mila Beata,
dobre si premyslite, kym si finalne vyberiete niektoru z doporucovanych metod, najma pokial jedna pacientka doporucuje druhej...
Romanuelka zrejme nema pristup k odbornej literature, ktora o Metacrille pise uplne nieco ine, len nie pozitivne...
Osobne by som si to nedala pichat ani do svojho nosu, ani kdekolvek inde...
Zaverom si myslim, ze len plasticky chirurg by mal (ne)doporucit tu ktoru metodu, kedze je na to kvalifikovany
Zrejme by som volila vlastne tkanivo (nie vsak tuk) a ak vyplne, tak len vstrebatelne (kys. hyalurova)
Inak je vzdy lepsia osobna kontrola, kedze fotka aj tak nezachyti vzdy dany problem najlepsie
Vela stastia
s pozdravom,
dr. jo skulavik
Smutné je, že si situaci řešíte uboze přez odborný server, abyste mohla kritizovat zrovna jednoho z nejzkušenějších operaterů. Kdyby měly slova chvály zasílat na tyto servery všechny úspěšné pacientky, tak by se to sem ani nevešlo. Řeště si svůj problém s operaterem a nepranýřujte jej. To Vašemu nosu nepomůže. Takovouto pacientku bych OPRAVDU nechtěl, která při prvním problému hází "flintu do žita" (to se u nás v Čechách říká) a nechce si svůj problém se svým operaterem vyřešit.
Dr. Tomášek
Dobrý den,
lékaři na naší klinice provádí vyplňování nerovností spíše pomocí výplňových materiálů v rámci oddělení dermatologie. Na naší klinice působí vyhledávané dermatoložky MUDr. Nina Koutná, MUDr. Tereza Gabryšová a MUDr. Gabriela Mrzenová. Vstupní konzultace s některou z nich stojí 600,- Kč, o ceně aplikovaného materiálu dle jeho druhu a množství Vás lékařka informuje na místě. Pokud byste si přála konzultovat s plastickým chirurgem, je toto samozřejmě také možné, cena této nezávazné konzultace činí 500,- Kč. V případě zájmu o objednání nebo zodpovězení dalších dotazů jsme Vám k dispozici na níže uvedených kontaktech.
S přáním hezkého dne za Kliniku GHC
Markéta Koňaříková
Senior Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: 222 211 206,8
konarikova@ghc.cz
www.ghc.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Když se jde na vyplnění nosu k tomu samému lékaři musí se za to znova platit? mám to hodně vysekané a dělá mi to křivý nos. Deset let mám komplex z orlího nosu a teď nastal z křivého. Jsem na tom psychicky špatně a nevím co mám dělat
návštěvník
tu je fotka
Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.
V prvním kole doporučuji to řádně probrat se svým operaterem. Po rhinoplastice jsou, dle mého názoru, výplně jen jakási náhražka. Určitě bych doporučoval korektivní operaci nos, ale nelze to paušalizovat, musí se to vidět.
Zdraví Dr. Tomášek 607990077
www.plasticka-chirurgie-praha.cz
návštěvník
A po jak dlouhé době se může nos znova operovat? Děkuji za odpověď
ad "masarka"
Podle fotografie pooperačního stavu nějaká inijekční výplň příliš nepomůže.Pravděpodobně vhodnější by byla reoperace.S reoperací je ale vhodné vyčkat nejméně rok od prvé operace.
s pozdravem Dr. Vrbický
Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?