Hypertrofní jizva
Danik zaslal(a) v 1.9.2008 16:03:
Dobrý den! Ačkoliv nemám vůbec skol ke tvorbě keloidních jizev, tak po popálení před 9 měsíci mi na břiše, v blízkosti pupíku,zůstala po zhojení zčásti hypertrofní jizva, velikosti cca 1,5x2cm, která je ještě barevně tmavší, nežli okolní kůže. Můžete mi prosím poradit,jak se ještě nyní co nejlépe starat o jizvu? Je lepší používat mast Dexamethazon s obsahem kortikosteroidního hormonu, Contratubex nebo Dermatix gel? Používala jsem i plátek Epi-derm od fy Lipoelastic,ale ten se mi nezdál účinný. Různě to střídám, ale nevím jestli je to dobře. Snažím se nosit prádlo, které má gumu přes jizvu,aby tam byl nějaký tlak.Pokud ani tato péče nepomůže, co by mohlo pomoci ke korekci takovéto jizvy? Předem děkuji za odpověď.
Zákrok
Korekce jizevPři každém porušení celistvosti kůže, ať již je to operačním zákrokem nebo úrazem, vzniká jizva, která je důsledkem hojivých procesů, které opět obnoví celistvost kůže. Výsledná jizva je vždy odlišná svou povahou od okolní neporušené tkáně a její vzhled a velikost záleží na typu hojivých reakcí pacienta, na umístění a průběhu jizvy i okolnostech vzniku a průběhu hojení. Jizvy nelze odstranit, lze je jen korigovat tak, že funkčně a esteticky jsou méně či vůbec na obtíž.
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 200,- CZK
- Ceny do 8.000,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.
Seznam oborů
- Plastická chirurgie, estetická dermatologie
- Ortopedie, rehabilitace
- Oční lékařství
- Stomatologie
- Léčba neplodnosti
- Chirurgie
- Gynekologie a porodnictví
- Vnitřní lékařství
- ORL - Ušní, nosní, krční
- Psychologie, psychiatrie

odpověd
3.9.2008 10:40:
Dobrý den. Doporučuji masáž jizvy jakýmkoliv mastným krémem, poté lze jizvu upravit pomocí laseru.
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
1.9.2008 18:03:
Dobrý den,doporučuji používat gel Dermatix.Je možnost provést korekci jizvy laserem.
Nahlásit nevhodný příspěvek