Dobry den jemi 20let,merim 185 cm,vazim 126 kg. Sem docela uz zoufaly. Nedari se mi zhubnout,kdykoliv zhubnu,jedno utolik naberu. Mam potize s vahou uz od malicka. Mam astma,chornicky zanet ledvin,vysoky krevni tlak. Chtle bych se zeptat zda mam narok na bandaz zaludku placenou pojistovnou. Obezitologa navstevuji.
Nárok na bandáž žaludku přes pojišťovnu
(Diskuze k tématu Laparoskopická bandáž žaludku)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážený,
pokud Váš abesitolog bariatrickou operaci doporučil, je výkon placen pojišťovnou. Stačí se obrátit na některé z pracovišť, které se bariatrickou chirurgií zabývají. Pokud máte zájem o naše pracoviště, objednjte se prosím ke konzultaci na tel.č. 481 446 252.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den je mi 21 let a vážím skoro 140kg, zatím jsem zkoušela různé diety doma, nic nepomáhá, jsem nešťastná, můžete mi prosím poradit co mám dělat? Případně jestli bych měla nárok na bandáž žaludku hrazenou pojišťovnou? Předem Vám velice děkuji, Lenka
návštěvník
Počet příspěvků: 6
Ahoj já byla na tom úplně stejně mám pojištovnu vzp a ta to hradí a pokud můžu tak ti doporučuji nemocnici Turnov pana dr.Hrubého je velmi sympatický a vůbec všichni tam jsou moc milí a hodní opravdu doporučuji je to tam super
návštěvník
Zdravím,,prosím vás o radu.Je mi 22.let..měřím 173cm.,,vážím 105kg.,,už od mala bojuji s nadváhou,jsem z toho velmi neštastná a mám hrozný mindráky..Nepřecpávám se,,pohybu mám dostatek,cvičím na stroji a běhám kolem dvou dětí,,ale nic nezabírá,stále jen přibírám na váze,už si nevím rady.Měla bych nárok na bandáž žaludku hrazenou pojištovnou?A kde bych se měla poradit?Děkuji za odpověd
Vážená,
Vaše BMI je na hranici 35, tedy operační léčby připadá v úvahu pouze pokud máte další přidružené choroby, jako např. cukrovku, vysoký krevní tlak, onemocnění kloubů či pateře apod. Pokud jste zcela zdráva, potom je hranice BMI 40.Každopádně je potřeba se v první řadě obrátit na internistu-obesitologa a zkusit konservativní (neoperační) postup.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Počet příspěvků: 4
DOBRÝ DEM
MĚŘÍM160 CM VÁŽÍM 110 KG A MÉ BMI JE 43
S OBEZITOU MÁM PROBLÉM DLOHODOBĚ A CHTĚLA BYCH PODSTOUPIT BANDÁŽ ŽALUDKU CO MUSÍM UDĚLAT KDE SE BĚDNAT ATD.....A BUDE MĚ ZÁKROK HRAZEN POJIŠTOVNOU JESEM U VZP????
Dobrý den,
při Vašem BMI (43) máte bez problémů nárok na úhradu operace bandáž žaludku přes pojišťovnu. Před samotnou operací jsou třeba mnohá odborná vyšetření, která ukážou, zda lze u Vás operaci provést. Naše zařízení tuto péči dlouhodobě provádí dlouhodobě na vysoké úrovni a máme smlouvou s VZP, takže zdravotní péče by u nás byla hrazena přes pojišťovnu. V přípda dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat. Tým BMI Chirurgie, a.s. Brno www.bmichirurgie.cz
Vážená, nejlépe je objednat se konzultaci přímo na některém z bariatrických pracovišť, pokud byste měla zájem u nás, potom prosím se objednejte na tel.č. 481 446 252, sestra Míla.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
Panochova nemocnice Turnov
návštěvník
Dobrý den, měřím 173 cm a mám 120 kilo,je mi 28 let, od 18 let mám křečové žíly, mám do nich záněty a doktor mi řekl, že pokud nezhubnu, že se s tím nic nedá dělat. Mám je opravdu ošklivé, silné hrbolaté provazy mi jdou od třísla až přes koleno, dělají se mi i na lýtkách, na holeni mám popraskané modro-fialové žilky. Uvažuji o bandáži,jen nevím, zda by mi byla hrazena pojišťovnou.U odborníku na obezitu jsem nebyla.
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den,je mi 29let mám 2 děti,celý život bojuji z nadváhou. Mé BMI je 36. Stále mě bolí záda,kyčle a často i hlava. Mám nárok na tuto operaci??? Děkuji Věra
návštěvník
Počet příspěvků: 7
Dobrý den,
být Váma tak neváhám a jdu se zeptat doktorů. Myslím si, že ano. Taky jsem tak bojovala, ale už mě to přestalo bavit. Jsem po operaci už pátým rokem a nelituji. Jděte do toho. Začátek je malinko krutý, ale opravdu budete pak spokojená a hlavně jde o Vaše zdraví. Neváhejte. Já osobně doporučuji turnovskou nemocnici po všech zkušenostech a co jsem se dočetla, ale určitě se najde i něco Ve vaem okolí.
návštěvník
Dobrý den,jsem za Svitav. Bohužel zde to ještě nedělají. Budu asi muset do Brna to mám asi 60km.
návštěvník
Dobrý den, tak to zkuste uvidíte. Držím Vám palce. Petra
návštěvník
Byla jsem na bandáži 4.1.2011 v Brně u Sv.Anny u Mudr. Jiřího Jeřábka, jsem spokojená. Za rok mám dole 42kg.
návštěvník
Dobrý den je mi 29 let mám 2 děti. Od mala bojuji z nadváhou. Mé BMI je 36. Často trpím na bolesti zad ,kloubů a i hlavy. Mám nárok na tuto operaci??? Děkuji Věra
návštěvník
Dobrý den,
Je mi 41 let, měřím 160 cm a vážím 97 kg. Léčím se na astma a mám dysplazii kyčelních kloubů. Jsem celoživotní bojovnice s dietami, když nasadím už poněkolikáté Meridii, nebo dříve Adipex podaří de mi za pomoci cvičení přiměřénému zdravotním probůémům zhobnout i 12 kg, ale vše se vrátí a má váha stále stoupá. Vzhledem k tomu, že pracuji 6 dní v týdnu, kde stále pobíhám má váha mě opravdu dostává do zoufalého stavu.trpím na velké bolesti nohou a kyčelních kloubů. Postavu mám zvláštní, nohy mám v pohodě, jak když ke mě nepatří, pak široká záda a obrovské břicho. Podstoupila jsem i liposukci před několika lety, ale dnes už to nikdo nepozná. Obezitologa nenavštěvuji, pouze vše konzujtuji s obvodní lékařkou. Prosím Vás o informaci, zda-li by se můj problém dal vyřešit bandáží žaludku hrazenou pojišťovnu VZP.
Děkuji předem za odpověď s pozdravem,
Barbora
návštěvník
Dobrý den. Je mi 18 let měřím 161 cm a vážím 92 kg. Chci se zeptat jestli bych měla nárok na bandáž žaludku, i když nejspíš nemám zdravotní problémy. Děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den je mi 15 let při výšce 178 vážím 140kg.Moje zdravotní pojištovna je vzp.Mohla bych tento zákrok podstoupit a uhradila by ho pojištovna za mě.
Doporučení k chirurgické léčbě obezity stanovuje obezitolog, ve věku 15 let potom dětský obezitolog.Tuto indikaci nelze dát bez přesné identifikace důvodu obezity, resp. je nutno vyloučit některé chorobné stavy, které mohou vést k obezitě, ale vyžadují jinou léčbu ,než chirurgickou.
Vyhledejte proto prosím obezitologa ve vašem okolí, nebo je možno se obrátit na Endokrinologický ústav Praha, kde Vám jistě poskytnou relevantní informace či pomoc.
S pozdravem MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,je mi 30let měřím 168cm a vážím 115kg.Poslední rok zjišťuju že se mi zhoršáje zdravotní stav jako je bolení zad,špatně se mi dýchá po úrazu kdy jsem si přetrhala vazy v kotníku tak mě hrozně bólí a otékají mi nohy a zlobí mi tlak.Proto jsem si řekla dost po všech možných diet u kterých jsem měla klasický jojo efekt.Jsem se na příští týden objednala na endokrinologii a obezitologii.CHci podstoupit bandáž žaludku proto se chci zeptat jestli i já mam nárok na tuto operaci.Děkuji za odpověď
Ano, splňujete kriteria, Ve Vašem případě je bandáž možno považovat za indikovanou. Postupuje dále tak, jak jste začala. Doporučení k operaci Vám musí vystavit obezitolog.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Děkuji moc za odpověď,jestli mi vše dobře dopadne ráda se obrátím na Vaše pracoviště pokavaď nevadí,že mám bydliště 100km dál.
návštěvník
Dobrý den chtěla bych se informovat mám zájem o bandáž žaludku je mi 30 let moje váha je 115kg a měřím 166cm a mám 3 děti..Skoušela jsem několik diet vždy se mi podařilo něco málo zhubnout ale poté vždy nastoupil jojo efekt a bylo to ještě horší.Chtěla bych se ale zeptat zda je možné podstoupit zákrok když mi diagnostikovali astma.děkuji za odpověď.
Astma samo o sobě není překážkou v operaci,avšak je vhodné záměr operace konsultovat s Vaším plicařem či aleregologem.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Dobrý den,za poslední 3 roky jsem přibrala 20kg ,je mi 50 roků,vážím 120 kg a měřím pouze 165cm. Mám často oteklé kotníky a cítím se unaveně (celá bolím) Nejím žádné prášky a s ničím se neléčím, tuším a nechci si přiznat že můj problem je asi psychického rázu.Stydím se ale jít ke svému lékaři.
návštěvník
Lído z vlastní zkušenosti mohu říct, že v Turnově Vám nikdo hlavu trhat nebude, mají tam lidský přístup a hlavně pochopení pro nás - obézní, kde se již málo kde vidí. Sama jsem tam podstoupila resekci žaludku, před 2 lety, mám za sebou redukci břicha i stehen a třemi slovy - TURNOV VŘELE DOPORUČUJI !!! Tak hurá do boje, ničeho se nebojte, držím palečky ;)Věra
návštěvník
Dobrý den,
Jsem z Ústí nad labem.Je mi 40 let,měřím 165cm,vážím 119kg.S váhou mám potíže již od malička.Držela jsem různé diety,brala jsem i zlatá vajíčka.Zhubla jsem 9kg,když jsem vajíčka vysadila postupně kila šla opět nahoru.Hubla jsem i pod lékařským dohledem(brala jsem léky na hubnutí-vyrobeny přímo v poliklinice kam jsem dojížděla).Zhubla jsem za 1 měsíc o 10kg,moje váha ani po delší době braní léků nešla dolů.Když jsem po roce přestala brát tyto léky váha šla opět nahoru.
Když mi bylo 36 tak mi řekli že mám zhoubný nádor v děloze a musela jsem na operaci(Vše muselo jít pryč).Na žádnou léčbu jsem nemusela prý to bylo malé.Při kontrole na onkolog-gynecologii se mě lékař zeptal jestli jsem uvažovala o bandáži žaludku.Mohu mít doporučení od toho pana doktora?Jsem u pojišťovny ministerstva vnitra-bylo by to také hrazeno touto pojišťovnou.Děkuji Vám Lenka
Vážená,
ještě vhodnější ,než doporučení Vašeho gynekologa by byla souhrnná zpráva od Vašeho praktického lékaře, který by shrnul všechny Vaše pokus o hubnutí, včetně pokusů o medikamentosní ovlivnění.
Pojišťovna ministerstva vnitra tyto výkony hradí.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Dobrý den,v roce 2004 jsem podstoupila bandáž žaludku neadjustabilní,z váhy 95 kg jsem se dostala na nějakých 70 při výšce 164 cm. Tuto váhu jsem si držela do roku 2008,kdy jsem otěhotněla a bohužel vše nabrala zpět + další kila navíc,přiznávám,že vlastní chybou:-(. Nicméně chtěla bych bandáž podstoupit znovu,tohle bylo pro mně obrovské poučení,tak bych se chtěla zeptat,jestli by mi operaci znovu uhradila pojišťovna. Děkuji Vám za odpověď
návštěvník
Dobrý den :)Chtěla jsem se zeptat jsem na stejné váze jako jste byla vy před bandáží žaludku mám 164cm a 96kg.Můžu se zeptat kde jste si byla nechat bandáž dělat??A k tomu těhotenství co jste nedodržovala,že jste to zase nabarala zpět?Děkuji předem za odpověď Tereza :)
návštěvník
Dobrý den :)Chtěla jsem se zeptat jsem na stejné váze jako jste byla vy před bandáží žaludku mám 164cm a 96kg.Můžu se zeptat kde jste si byla nechat bandáž dělat??A k tomu těhotenství co jste nedodržovala,že jste to zase nabarala zpět?Děkuji předem za odpověď
návštěvník
A ještě jsem se chtěla zeptat zda jste musela před zákrokem na schůzku s obezitologem:)děkuji
návštěvník
Dobrý večer,chtěla bych se optat,co všechno za doporučení potřebuji,abych se mohla k vám dostat na zákrok žaludku.Děkuji
návštěvník
dobry den chtela bych se zeptat jestli nekdo nevite zda bandaz zaludku plati pojistovna 207 OZP dekuji za odpoved A.
Ano, hradí.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Dobrý den, potýkám se také z obezitou již delší dobu, podařilo se mi před asi 4 lety zhubnout 20kg, ale po roce užívání se vše vrátilo zpět a nyní mám při výšce 182 cm hrozných 145 kg, ve svých 33 letech jsem nešťastná a zpufalá. Chci se zeptat zda by mi pojišťovna zákrok uhradila , ale jsem u Hutnické pojišťovny.
Velice děkuji Lenka
V zásadě jsou tyto výkony hrazeny z veřejného zdravotního pojištění u pacientů, kteří splní podmínky pro chirurgickou léčbu obezity. Ve Vašem případě by tedy s úhradou neměl být problém. Nicména siutace může být různá v jednotlivých nemocnicích, proto je nutno se informovat tam, kde máte zájem být operovaná.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Dobrý den, je mi 57 let, měřím 67 cm a vážím už hrozných 112 kg. Veškeré tuky mám uloženy hlavně na břiše,břicho mám jak těhotná v 9. měsíci,hrozně visí, už se na sebe nemůžu ani podívat. Léčím se se sníženou funkcí štítné žlázy, revmatoidní artritidou, cukrovkou, mírně zvýšeným vysokým tlakem a i u psychiatra pro deprese. Je pro mě tato možnost bandáže žaudku a kdo mi vystaví doporučení. U DM jsem na PAD.začínám navštěvovat nutriční poradnu, ale tam asi úspěch nevidím,protože jak a co mám jíst vím..občas něco málo zhubnu, ale vzápětí jednou tolik naberu.Jsem z okresu Semily.M.
Vážená,
pro úvodní konzultace by bylo optimální doporučení od Vašeho diabetologa, rovněž budete potřebovat zhodncení endokrinologem (onemocnění štítné žlázy). Následně se objednejte na konzultaci u nás na tel. č. 481 446 252.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Dobrý den, je mi 35let. Mám celoživotní problém s nadváhou. Ovšem po dvou porodech se to vyhouplo až na 135kg při výšce 172cm. Mám pocit, že ať dělám co dělám, váha jde stále nahoru. Po dietách vždy nastal jojo efekt. Mám pojišťovnu 211. Zajímalo by mě proto, zda bych měla šanci na bandáž žaludku placenou pojišťovnou. Předem děkuji za odpověď.
Pojišťovna 211 standartně tyto operace hradí. Nicméně je potřeba se ujistit u vybraného chirurga v konkrétním zdravotnickém zařízení.
S pozdravem
MUD.Martin Hrubý
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na bandáž želudku hrazenou ZP MNV (211). Je mi 33 let, vážím asi 99 kg. Asi do svých 18 let jsem vážila 62-65kg, po dítěti se to vyhouplo až na 85kg a pak to šlo nahoru až na 99kg, tehdy mi pomohl adipex a podařilo se mi zhubnout na 85 kg, ale místo aby se mi podařilo zhubnout znova sem přibrala, asi od 24 let trpím depresemi z toho jak vypadám a že se mi nedaří zhubnout. Před cca 3-roky mi odoperovali žlučník,ale váha mě nějak nejde dolů, zjistili mi cukrovku 2.typu, beru naštěstí jen léky, mám špatnou funkci štítné žlázy a zvětšená játra, prý se mi tam usazuje víc tuku než by mělo. Jsem zoufalá, jsem samoživitelka a bohužel nemám tolik financí, abych si mohla dovolit výživového poradce a už nevím jak dál. děkuji za odpověď
Vážená,
jak vyplývá již z předchozích diskusních příspěvků, pojišťovna 211 tyto výkony hradí. Podmínky jsou rovněž stále stejné, tedy ve Vašem případě (cukrovka II. typu) je hranicí BMI 35. BMI je vypočteno z Vaší výšky a váhy, vzhledem k tomu, že výšku neudáváte, nemohu Vám BMI spočítat.
Další podmínkou je, že jste podstoupila konservativní léčbu pod dohledem obezitologa, který jediný Vás mlpže při selhání všech možností doporučit k operační léčbě.
V případě dotazů jsem Vám k dispozici
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Dobrý den,je mi 31let.měřím 156cm a vážím 99kg.Mám vysoký krevní tlak,léčím se na hematologii(před 4 lety trombocitopenie)pokusů o zhubnutí bylo nepočítaně cca.před 9 lety jsem brala adipex a zhubla jsem ookolo 25kg. pak jsem otěhotněla a od té doby jsou mé pokusy marné.Byla jsem i v dietologické poradně ale bez větších uspěchů.Už jsem zoufalá chci začít žít normální plnohodnotný život.Pokud bych měla to štěstí a bandáž žaludku mohla podstoupit uhradí mi to pojišťovna? mám VZP.
Vážena,
z obezitologicko-bariatrického hlediska je u Vás bandáž možno púrovést a bude hrazená ze zdravotního pojištění.
Je ale potřeba znát stav vašeho krevního onemocnění, závažná trombocytopenie může být kontraindikací operačního výkonu.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
dobrý den chtěla bych se zeptat jestli to važně funguje jako myslim zhubnout už nevím jak dál jak zhubnout jsem zoufala už stoho važím 104 kg a furt jdu na horu mám štítnou žlázu každý se mi směje že jsem tlustá a že jsem ošklivá ale já chci zhubnout ale nevím jak za hubnutí jsem dala už 10000kč a nic stoho pomůžete mi děkuju za odpověd Mirka
návštěvník
Dobrý den,je mi 24 let mám malé dítě kolem kterého sama skáču,chodíme na procházky,ale přesto mám BMI 33 mám nárok na hrazenou bandáž?Pojišťovnu mám 207 a jestli ano co všechno mám pro to udělat?Obezitologa nemám.
Děkuji Monika
návštěvník
Dobrý den.
Je mi 18 let a mám 165 cm a moje váha je 96 a pořád jde nahoru.Měřila jsem si své BMI a je 35 na internetu se píše,že bandáž žaludku se dá podstoupit když je BMI 35 ale s nějakými zdravotními problémy na víc.Mám vysoký tlak doktorka mi teď předepsala léky na tlak,špatně se mi dýchá,chození do 3 patra provozuji denně nejméně 5x.Tak jsem se chtěla zeptat zda by šlo tenhle zákrok podstoupit.Problémy s nadváhou mám od malička a nemám obezitologa.A hradí zákrok Metal-aliance? Předem moc děkuji za odpověd
Vážená Terezo,
mírou obezity při hypertenzi sice splňujete indikační kriteria, nicméně dlaší podmínkou pro operační řešení je, že jste absolvovala konservativní léčbu ( núspěšnou) pod odborným vedením, nejlépe obezitologa.
Vaším prvním krokem tedy nyní je vyhledat obezitologa a s ním stanovit další postup.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Moc Vám děkuji za odpověď,tudíž tedy po návštěvě obezitologa by šlo se nechat na tenhle zákrok objednat?!pokud tedy to obezitolog schválí?
Ano, zcela přesně.
návštěvník
A,že se ještě zeptám,obezitolog mi bude nejprve nabízet diety a jiné a až po tom pokud tyhle diety nezbaerou mi možná navrhnet ,že by jsem mohla na bandáž žaludku a nebo to půjde i tak,že půjdu na shcůzku a řeknu mi vše a onmi řekne zda můžu nebo ne?
návštěvník
a je někdo v Olomouckém kraji koho by jste mi doporučil?
návštěvník
dobry vecer je¨mi 33let , merim 174cm, vazim 102kg,jsem uz zoufala nemohu uz dal , porad bojuji s vahou , moc vas prosim o radu, chtela jsem se zeptat zda-li mam narok na bandaz zaludku hrazenou pojistovnou dekuji predem za odpoved
návštěvník
Dobrý den prosila bych o radu važím 104 kg meřím 168 mám štítnou žlázu a křecové žíly před loni jsem měla trombozu ještě dnes se z nohou léčím měla bych nárok na bandáž žaludku přes pojištovnu děkuju moc za vaší odpověd
návštěvník
dobry den, pokud nesplnuji podminky hrazene pojistovnou, tak jsem se chtela zeptat, kolik by mne stala bandaz zaludku, kterou bych si hradila sama dekuji predem za odpoved
návštěvník
Dobrý den ,prřosím chci se zeptat na bandáž žaludku,je mi 38 let a vážím 112kg,měřím 170cm, a mám zdarvotní potíže,již 4x mám operovaný meniskus leveho kolena a plastiku vazů, ohybnost mám omezenou ale i přesto nemohu zhubnout a cítím se zle, Hradí tento výkon i zdravotní pojištovna česká průmyslová?
kriteria pro bariatrické výkony jsou na těchto stránkách uvedena. Vaše BMI je t.č. 34, tedy nesplňujete kritéria pro bariatrickou chirurgii.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
pane doktore komu patrila vase zprava dekuju za odpoved
návštěvník
Zdravim je mi 34let vazim 143kg a merim 180cm. Uz jsem vyzkousela mnoho diet a jidlo co 3hodiny nikdy to nebylo k nicemu uz jsem celkem zoufala. Tlak i cukr mam dobry nedavno jsem byla na krivce. Stale vic oremyslim nad bandazi...ale obavam se aby mi moje doktroka nerekla, ze neexistuje.
Co si o tom myslite vy?..Nechcu uz byt takova...:(
návštěvník
Jeste jsem zapomela napsat,ze mam 2praskle plotynky v oblasti krizu..operace zatim nemam...dekuji za odpoved.
Vážená, jistě by pro Vás bylo přínosné vyslechnout si informaci o bariatrických operacích, abyste získala lepší představu o tom, co Vás eventuálně čeká. Pokud máte zájem, objednejte se na tel. č. 481 446 252, sestra Míla.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Dekuji za odpoved,ale nejsem z ni chytra...ja jsem bohuzel z Kromerize trochu z ruky...jen jsem chtela slyset zdali mam narok nebo ne...:(
Podle pravidel bariatrické chirurgie ten \"nárok\", nebo jinak řečeno \"indikaci\" k bariatrické operaci má stanovit obezitolog, u kterého jste zkoušela konservativní léčbu obezity.Pro doporučení k operaci je nezbytné splnit dvě základní podmínky: 1)obezita s BMI nad 40, resp. nad 35 v případě doprovodných onemocnění, jako cukrovka, hyperetense....
2) Předchozí neúspěšná léčba pod dohledem odborníka (tedy ideálně obezitologa)
Pakliže splňujete tyto dvě podmínky, jistě nebude problém získat od obezitologa doporučení k operaci a ta je potom hrazena ze zdravotního pojištění.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Aha takze nikam k obezitologovi nechodim....ten mi stejne naordinuje dietu a ty uz jsem delala nekolikrat ...a kdyz jsem si spocetla BMI mela jsem 44. ...takze jak vidim narok nemam....tak asi vsichni pcokaji az budu mit cukrovku a vysoky tlak a pakk me mozna daji bandaz prijde mi to an hlavu postavene....dekuji za odpoved.
návštěvník
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat zda-li je možno bandáž žaludku podstoupit i když nemám obezitu. I třeba, že bych to musela platit a pokud ano, kolik by to stálo?
Děkuji za odpověď.
Podle pravidel, která jsem na tomto foru opakovaně uváděl, není.V tuto chvíli pravidla jasně říkají, že tato operace je indikována u pacientů, jejichž BMI je minimálně 35 (a musí být přítomny komorbidity).
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
návštěvník
Dobry den chtela bych se zeptat jestli mam narok na bandaž žaludku hrazenou pojistovnou mam 135kg/168cm.Bojuju s nad vahou od mala ale nikam nechodi tak bych se ctela zeptat jestli mam sanci je mi tricet a mam tri deti dekuji Bobka
návštěvník
Ahojky,jasně že nárok máš určitě,podstoupíš různá vyšetření a hurá na operaci.Já jí ppodtupovala a měla jem 109
návštěvník
dobrý den,já už jsem bandáž žaludku měla,ale musela jsem jí nechat odstranit.v těhotenství jsem pořád zvracela a drželo se mě to i tři měsíce po porodu,byla jsem na tom hodně špatně tak mi jí odstranili a už mám zase ty kila nahoře,je možné to absolvovat znovu?
návštěvník
dodávám že mám 162cm,vážím147 kg,věk 36
návštěvník
dobrý den, je mi 53 let,měřím 153cm a vážím 99kg.Jsem už z toho nešťastná.Po přechodu jsem výrazně nabrala na váze a né a né zhubnout.Diety mají jojo efekt.Navíc mám cukrovku a jsem na práškách.(né inzulín)mám zaléčenou těžkou bronchitidu.Funím, nestačím vnoučatkům ani to co jsem dělávala nedávno mi činí potíže.Procházky jsou utrpením, protože se mi nedostává dechu.Chci se zeptat mám nárok na bandáž žaludku placenou pojištovnou?Děkuji za odpověd.
Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?