Dobrý den!Mám od svého diabetologa doporučení do nemocnice do Prahy,kde dělají bandáž žaludku, ale stále se odhodlávám se objednat,strašně se bojím.Mám vysoký krevní tlak,cukrovkua moje pokusy o zhubnutí nějak nefungují.Zkoušela jsem léky jak volně dostupné, tak i třeba lék Meridia-výsledek žádný.Opravdu se hrozně bojím operace,může se přihodit cokoli,například moje maminka,když byla na laparoskopické operaci žlučníku,tak jí pak ochrnula jedna plíce/prý od toho jak jí napustili břicho CO a pak jí špatně rozdýchali/, ale určitě je těch komplikací co mohou nastat víc.A ještě by mně zajímalo,jak dlouho musí být člověk v pracovní neschopnosti.Děkuji
Rizika bandáže žaludku
(Diskuze k tématu Laparoskopická bandáž žaludku)
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Břeclav
Počet příspěvků: 26
Z operace má strach každý, je to normální, lidské. Lidé si ale málokdy uvědomují, že naopak odkládáním operace do vyššího věku a dlouhodobým setrváváním v kategorii morbidní obezity ohrožují svůj život a zdraví více, jako je riziko minimálně invazivní operace provedena na specializovaném pracovišti. To je zárukou dlouhodobé redukce váhy se statisticky nižším rizikem úmrtí, se zlepšením zejména cukrovky ale i dalších komorbidit a se zlepšením kvality života a s prodloužením života. Pracovní neschopnost nemusí přesahovat týden, závisí to od charakteru zaměstnání a celkového stavu - poraďte se se svým chirurgem.
návštěvník
Dobrý den, nebojte se. Byla jsem také v Praze Iscare na bandáži žaludku. V úterý jsem nastoupila ve středu mě operovali a ve čtvrtek jsem šla domů. A to nejsem z Prahy a domů to mám přes dvě hodiny. Strašně jsem se taky bála, protože jsem ještě nikdy před tím neměla narkózu, ale v pohodě.Myslím, že obezita vás ohrožuje mnohem víc. Za týden se jde na kontrolu a na vyndání stehů. Za devět dní po operaci jsem šla normálně do práce. Přeji mnoho štěstí.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den, mohla bych Vás poprosit o kontak na Vás? Chystám se na bandáž a docela bych si potřebovala s někým o tom popovídat. Děkuji Dufková
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den , ráda povyprávím vajkiki@seznam.cz hezký den Vladka
návštěvník
Dobrý den,
je mi 21 let mám 170 cm a 120 kg . Mám problém s váhou, od dospívání jsem vyzskoušela mnoho diet, lázně, ale vždy u mě došlo k jojo efektu. Nevím si rady nikdo mě nuemí pomoct a nevím na koho se obrátit, proto když sem uslyšela o bandáži žaludku tak by jsem to chtěla podstoupit,ale nevím co pro to udělat. V loni se mi stal úraz nohy ,byla jsem na operaci kolena (chrupavky) a od té doby mám problémy s chození. Tak by jsem chtěla Vás poprosit o radu co mám dělat a na koho se obrátit ohledně operace bandáže žaludku moc by sem ji chtěla podstoupit. Děkuji předem za kladné vyřízení.
návštěvník
Počet příspěvků: 7
Dobrý den,
nemějte vubec obavy, malinko zacatek je tezký, ale jsou horsi veci na svete. v nemocnici stravite cca 4dny a pak si chvilku budete pripadat jako kojenec když si budete mixovat jídlo, ale budete mit nejvetsi radost jak pujde vaha dolu. Ulevi se Vám hlavně Vasemu telu. Jdete do toho opravdu drzim palce. Petra
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Ahojky,Já podstoupila operaci 2.12.2010 a měřřím 171cm a měla jsem váhu 109kg.Jsem hrozná posera,mám malý práh bolesti a 2x jsem o tom uvažovala a vždy jsem to vzdala a pak když midcera povyrostla,tak jsem do toho šla.A za rok mám dole 20kg a jsem spokojená.Ale je to o tom že to sníží množství jídla ale né chutě s tím bojuji do ted.Jsem hrozně na sladké a cpala jsem se večer sladkým a kila by šli zachvíli nahoru i jsem se cítila ted konce roku hrozně a cítila jsem že zase přibírám,na váze blbé kilo ale cítila jsem jak kdybych přibrala 5kg nejmín ta jsem od začátku tohoto roku začla jíst pravidelně a hlavně nejíst množství a díky bandáži toho sním mál a víckrát a nemám hlad,kdybych bandáž neměla snědla bych málo a lad bych měla.Je fakt že mě toi obtěžovalo zezačátku ted už jsem si zhvykla ale stane se že rychle něco sním nebo blbě rozkoušu a musím jít na wc ale člověk se s tím fakt naučí žít já se toho hodně bála ale ted prostě vím že ráno musím se dost napít a pak až se jít najíst a musím mít klid a hlavně vím co už mi dělá problémy a v jakou dobu tak třeba se vyvaruji pečivu ve společnosti a tak....ale od začátku roku mám zase 2kg dole aa už jsem konečně pod 90kg a jsem hrozně štastná a cítím se nádherně.Takže jsem tím co jsem napsala chtěla říct,že BANDÁŽ má své výhody i nevýhody ale člověk se s tím vžije
návštěvník
Počet příspěvků: 4
dobrý den ....také se na to chistám už 2 roky ....bojím se !!!!!
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, potřebuju poradit. Mám bandáž přes 2roky,zhubla jsem 20kg a v podstatě jsem spokojená. Asi týden se v noci ,,topím ,,obsahem vlastního žaludku..je absolutně jedno,zda přestanu pít ,jíst 2hod před spaním.Jsou to sliny,hlen..apod.nemůžu nikde nic najít,co se ve mě pokazilo? Děkuji za odpověd.Vladimíra
návštěvník
Počet příspěvků: 7
Dobrý den,
taky mám poslední dobou takové problemy a nechapu proč ale co vim jistě že nemužu jist maso a večer už vůbec ne.
návštěvník
Moc ráda bych s někým kdo má bandáž si vyměnila zkušenosti.Nepotřebuju už hubnout,jsem spokojená,bohužel mě vyloženě stresuje jak po povolení kroužku okamžitě nepřibírat.lONI V ČERVNU JSEM SI MALIČKO NECHALA POVOLIT KOHOUTEK a na konci září jsem mazala zpět utahnout. 7kg mě doslova vyděsilo..Měl by někdo chut mi napsat? mail.vajkiki@seznam.cz
návštěvník
dobrý den ráda bych si teké otom sněkyým popovídal ,také mám po bandáži už rok ,jsem naprosto spokojená .i s malímy vyjímkami . ozvěte se holib175@seznam.cz
návštěvník
Dobrý den, též přemýšlim o bandáži žaludku. Měřím 160cm,vážím 75 kg a je mi 22 let, sním defakto vše mám ráda zeleninu ovoce, ale nemohu prostě zhubnout snažila jsem se držet vše možné diety i prášky jsem zkoušla, ale nic na mě nepůsobý. proto bych se chtěla zeptat jestli bych mohla tuto operaci podstoupit a kolik by to tak stálo. Děkuji mnohokrát za odpověd
návštěvník
Ahoj, jestli ti můžu poradit,,na bandáž ve svém věku a s tvou nadváhou,zapomen. Když vynecháš něco z jídelníčku,stačí chleba a rohlíky. DVAKRÁT TÝDNĚ SI ZAJDI ZAPLAVAT A BUDEŠ ZA CHVILKU KRÁSNÁ HOLKA. Mám 3 děti a to poslední ve 40letech. Bandáž je fajn,když není jiná možnost,není to ale procházka,v hlavě si musíš srovnat,že jídlo není středobod vesmíru a najít si za něj něco jinýho...koníčka,pletení,křížovky,atd. Při bandáži fakt nejíš,půl rohlíku,ovoce,zeleninu vůbec,maso 1do pusy....
návštěvník
Počet příspěvků: 3
ahoj.taky jsem byla a museli mi ho odstranit.jinak bych tu už nebyla.Je to fakt ta poslední možnost.Nyní mám uříznutý žaludek a stejně mi váha i přes dietu a málé porce jde nahoru.Hold jak člověk má předpoklady.Ale z bandáží si to rozmyslete.
návštěvník
Počet příspěvků: 5
No prosímtě s tvojí váhou Ti bandáž nepomůže,to stačí nepřežírat se a cvičit a uvidíš jak to půjde dolů
návštěvník
dobrý den,chci se zeptat moje známá má odoperovan na jedné straně plíce spodni lalok a na te operované plici je dýchání na 36% a občas má zanět produšek a bere antibotika, užívá feradil a nyní chce na bandáž žaludku ,protože ma 108 kg je velmi špatně dýchaa nedaří se jí letas shubnout .již byyla na konzultaci s chirurgem a ten ji řekl, že je dobrea adeptka ,ale internistka ji nechce pustit. mam ni strach a chtela bych ji poradit ,jaké je riziko .když ji nafouknou břicho ,mam stach aby se vzbudila. děkuji za rychlou odpoved saša
Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?