Zavře okno

Česky English Deutsch по-русски Po Polski Slovensky Arabsky Hungarian Registrace | Přihlášení | Kontakt

Diskuze - DOTAZ PRO PANA DOKTORA - Laparoskopická bandáž žaludku

DOTAZ PRO PANA DOKTORA

MILUSKA zaslal(a) v 12.1.2007 19:05:   

DNES MI PROSTEJOVSKY OBEZITOLOG MUDR.DOKLADAL DOPORUCIL BANDAZ ZALUDKU VAZIM 142KG MERIM 170CM DOST INFORMACI JSEM NACERPALA Z INTERNETU ALE POTREBUJI PORADIT JAK SE STRAVOVAT PO ODSTRANENI BANDAZE JAK DLOUHO BANDAZ V ZALUDKU ZUSTAVA A ZDALI SE DA ZAKROK OPAKOVAT A HRADI OPAKOVANY ZAKROK POJISTOVNA 211?DEKUJI MILUSKA

Vaše odpověd

odpověd

Admin
27.8.2007 20:05:

Můžete se obrátit např. na kliniku Gyncentrum, pana doktora Píchu. Viz adresář Kliniky/lékaři.

Nahlásit nevhodný příspěvek

odpověd

Terezka
20.8.2007 16:06:

Prosím mám intimní dotaz, nemáte nějaký odkaz na gynekology:) Prosím:)

odpověd

Karolina
27.7.2007 17:33:

Je vhodne pri uzivani Ofloxinu 200 si davat Actimel? Dekuji...

odpověd

Naty
7.3.2007 9:19:

Včera mi doporučil můj neurolog bandáž žaludku a at si to zařídím u své doktrorky.Vážím 139kg a měřím 159cm.Pořád se pokouším držet dietu,ale pokaždý selžu!!Už jsem měla i Lindaxu,meridii,ale ani to mi nepomáha.Jsem z karlovarského kraje,provádí se tento zákrok i tady???Myslíte ,že bych měla tento zákrok podstoupit??A jak je to s placením???Mám pojištovnu 222.Předem děkuji za odpověd.Naty

odpověd

doc.MUDr Mojmír Kasalický,CSc.
17.2.2007 18:20:

Pane doktora lékař mi řekl,že musím jít na bypass srdce.Prosím Vás nemohl byjste mi napsat,jak budu příprava před operací a kdy mi dají premedikaci???Moc Vám děkuji.Martina

Samozřejmou předoperační přípravou před operací - Bandáž bžaludku je důkladné poučení a názorné vysvětlení principu fungování na modelu a obrázcích a poskytnutí písemných materiálů, včetně Vámi postrádaných dietetických schémat, dotazníků, a písemného poučení, jenž po Vašem podpise slouží i jako Váš informovaný souhlas s konkrétním výkonem. Všechny zdravotní pojišťovny plně hradí výkon v naší nemocnici v Brně - což považuji vzhledem k Vašemu bydlišti za optimální (blíže viz www.bandingklub.cz ). Objednat se můžete na tel. 545 538 651, specializovaná poradna je každé úterý, kdy jsem Vám na Ponávka 10 dopoledne k dispozici.

odpověd

doc. MUDr. Mojmír Kasalický, CSc.
13.1.2007 19:33:

Dobry den, jistě jste vhodná pro založení žaludeční bandáže. Ale asi jste princip operace špatně pochopila. Žaludeční bandáž je na celý život. Odstraňuje se jen v případě, že pacient s bandáží špatně spolupracuje a působí si zdravotní obtíže. V ISCARE CPLO (www.iscare.cz) je provedení bandaže pojišťovnou 211 plně hrazeno. Doc. Kasalický

odpověd

MUDr. Martin Hrubý MUDr. Martin Hrubý
12.1.2007 21:08:

Bandáž žaludku se ponechává naložená prakticky trvale, odstraňuje se v případě, že způsobuje nějaké obtíže.Obecně se předpokládá, že bandáž zůstane naložena řadu let. Pokud je nutno bandáž odstranit, postupuje se opět operačně - laparoskopicky. Stav žaludku po odstranění bandáže se upraví prakticky k původním poměrům. Z hlediska stravování je tedy pouze nutno zachovat režim, navyklý z doby funkce bandáže, tedy jíst malé porce jídla. Jinak dojde rychle k nárůstu váhy. Z výše uvedeného vyplývá, že se nejedná o zákrok u kterého se předpokládá opakování. Může se stát, že bandáž nepřinese očekávaný efekt ( z různých důvodů), v takovém případě je bandáž odstraněna a provede se jiný bariatrický zákrok, nejčastěji žaludeční (gastrický) bypass.

< Předchozí:Bandáž žaludku

Zákrok

Laparoskopická bandáž žaludkuLaparoskopická bandáž žaludku
Obezita je závažným zdravotním, ale také psychickým a estetickým problémem. Pokud selhává konzervativní léčba obezity, je možno využít chirurgického řešení a podstoupit laparoskopickou bandáž žaludku.

Odebírat tuto diskuzi

V současnosti neodebíráte tuto diskuzi.

Cenové rozpětí

Laparoskopická bandáž žaludku:
  • Ceny od 100.000,- CZK
  • Ceny do 130.000,- CZK
  • Ceny jsou pouze orientační.

Ceníky - Více

Seznam oborů

Často vyhledávaná slova