obezita
ppperla zaslal(a) v 9.9.2008 11:00:
Dobrý Den,
měla bych velký zájem o bandáž žaludku.Jsem u VZP, evím jestli to hradí a nevím jestli jsem vhodným kandidátem. je mi 25 let a výška je 163 cm a váha je 96 kg .Mám jedno dítě .Přibírám postupně celý život i přesto že snad celeou svou dobu co jsem na světě tak se pořád snažím zhazovat.Vyzkoušela jsem veškere diety,paní doktorka mi předepsala prášky lindaxa15 po kterým se umě taky neprojevilo žádne hubnutí.Nevím už jak jinak zhodit.Pohybu mám až nad hlavu.s dítětem jsem od rána do večera venku a nezastavím se.doma bych už mohla otevřít fitnes studio kolik mám posilovacích stroju.
Bolí mě záda.Občas mě zabolí koleno.určitě váhou.Necítím se ve svem těle dobře.Me sebevědomí je na bodu mrazu .stydím se za sebe a z léta mám spíše depky, na veřejne koupaliště nechodím, protože nechci strašit děti.A mám strach že pokud budu nadále přibírat me dítě s ejednou zamě bude stydět a můj manžel mi uteče.Ráda bych měla zase svých alespon 65/70 kilo a byla bych strašně štastná, ale pořád s emi cíl oddaluje.Prosím myslíte si že bych byla vhodný kandidát ??Neříkejte mi prosím že nato mám ještě malou váhu :-(
Zákrok
Laparoskopická bandáž žaludkuObezita je závažným zdravotním, ale také psychickým a estetickým problémem. Pokud selhává konzervativní léčba obezity, je možno využít chirurgického řešení a podstoupit laparoskopickou bandáž žaludku.
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 100.000,- CZK
- Ceny do 130.000,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.
Seznam oborů
- Plastická chirurgie, estetická dermatologie
- Ortopedie, rehabilitace
- Oční lékařství
- Stomatologie
- Léčba neplodnosti
- Chirurgie
- Gynekologie a porodnictví
- Vnitřní lékařství
- ORL - Ušní, nosní, krční
- Psychologie, psychiatrie

odpověd
10.9.2008 13:21:
Vážená, podle Vámi udaných údajů je Vaše BMI 37. V tomto případě je chirurgická léčba obezity indikována v případě přítomnosti komorbidit, tedy nemocí souvisejících s obezitou. Sem řadíme zejména cukrovku, vysoký krevní tlak,vysokou hladinu cholesterolu, ortopedické obtíže apod. Každopádně však platí, že doporučení k chirurgické léčbě musí vystavit obezitolog, tedy lékař, zabývající se konservativní léčbou obezity. Ten rovněž posoudí, jestli aktuální váha je stálá, nebo jestli se jedná o dočoasný stav v rámci jo-jo efektu apod. Na základě toho potom rozhodne o vhodném postupu.
Doporučuji proto obrátit se na obezitologa a konzultovat Váš stav. Mohu Vám doporučit svého kolegu, MUDr.Pospíšila, ke kterému se můžete objednat na tel. č. 481 446 241.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý
Nahlásit nevhodný příspěvek