Radiofrekvenční ablace -Brno

(Diskuze k tématu Léčba křečových žil (varixů))

Radiofrekvenční ablace -Brno

Dobrý den, je mi 25 let a mám velké křečové žíly od chodidla po koleno na přední staně nohy. Dělají se mi tam úplné boule. Chtěla bych se zeptat, jestli se někde v Brně provádí radiofrekvenční ablace a jestli je to pro mě vhodné. Ještě by mě zajímalo, jestli se mi to třeba po porodu nemůže vratit. Děti ještě nemám a těhotná taky nejsem. Delší dobu nosím stahovací ponožku, ale vůbec mi to nepomáhá. Děkuji Vám za odpověď.

30.3.2010 17:47

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Radiofrekvenční ablace -Brno / 30.3.2010 17:47

Dobrý den, přímo v Brně provádí RFA Doc. Veverková.Naše pracoviště provádí RFA jako ambulantní výkon. Zda je možné provést RFA jde řící až po klinickém a UZ vyšetření. Ke křečovým žilám jsou genetické dispozice a můžou se po určitém čase objevit znovu v různě velké míře. S pozdravem. Dr. Henzl

30.3.2010 20:21

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, děkuji Vám za Vaši odpověď! Chtěla jsem se Vás ještě zeptat, kde má Doc. Veverková pracoviště nebo jestli byste mi mohl poslat na ni kontakt. Mockrát Vám děkuji! S pozdravem Fafílková

31.3.2010 22:33

Kvalitní  (8)    Nekvalitní  (0)

Brno
Nemocnice u sv. Anny
MUDr. Veverková Lenka Ph.D
I.chirurgická klinika
Pekařská 53
656 91 Brno
e-mail lenka.veverkova(zavináč)fnusa.cz

S pozdravem M. Henzl

1.4.2010 06:32

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Vážená Markéto.
Zda je pro Vás vhodná radiofrekvenční ablace Vám na naší Žilní klinice sdělíme po klinickém a ultrazvukové duplexním vyšetření.
Asi Vás zklamu, ale nacházíme se v Praze proti Národnímu Muzeu a to již od roku 1994.
Ne pro všechny křečové žíly se hodí právě jedna metoda ve Vašem případě požadovaná radifrekvence, obdobně jako klasická operace nezvládne většinu křečových žil.
Objednat se můžete na tel. 2222 111 59 nebo 725 550 500. doporučuji Vám pročíst si naše www.zilniklinika.cz.
Po kvalitně odvedené operaci by se křečové žíly neměly vracet ani po porodu ze stejného místa původu.
V případě, že budete mít správnou zdravotní punčochu, kde záleží na stupni komprese a délce,
měla by Vám výrazně pomáhat po všech stránkách.
Operaci však nahradit nedovede.

zdraví Vás

prim. MUDr. Ota Schütz

30.3.2010 20:45

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
RFA provádí v Brně na II.chirurgické klinice FN u sv.Anny také dr.Vlachovský, kontaktovat jej můžete na zilniporadna@fnusa.cz.
S pozdravem
tým Centra žilní chirurgie Brno - VASCUMED s.r.o.
www.krecove-zily.com

31.3.2010 19:03

RE: Radiofrekvenční ablace -Brno

Dobrý den, byla jsem na vyšetření křečových žil, cituji:
DUS:vpravo insuff. SFJ s refluxem do VSM od třísla až po kotník, odstupující postranní větve s varixy. Insuff. perfor. v typických lokalizacích nezjišťuji. SPJ suff., bez refluxu.
Vlevo chybí VSP, v třísle ponechaná odstupující větev, která plní varixy na přední straně stehna. Je výrazně rozšířená Giacominiho žíla, dilatace na 6 mm, přímo v pokol. rýze spojka nebo spíše ústí VSP do hl.řil s refluxem,reflux však nejde do VSP, ale do Giacominiho žíly. Další insuff.perfor. asi 12 cm nad podkol. rýhou. Žíla pokračuje na vnitřní stranu stehna na hranici horní třetiny, kde plní varixy a komunikuje s větví, plnící varixy vpředu na stehnu. Jwe insuff.perfor. na dorsomed straně lýtka asi v jeho středu. Dopor.: je indik.oboustr. reoperace, EVLZ VSM I.dx., flebectomie, vlevo revize třísla s podvazem odstupující větve, podvaz ústí VSP a perfor., EVLT Giacominiho žíly, flebectomie, ligatura insuff. perfor. na lýtku. Oboustr. velká oper. v celk. anest.
Prosím o informaci, zda máte stejný názor na způsob zákroku, kde by mi ho mohli provést ( v Plzeň. kraji) a cenu tohoto zákroku a zda ho nehradí (nebo na něj nepřispívá)ZP.Ještě dodávám, že zač. 90. let jsem podstoupila klasickou operaci obou končetin, nyní jsou rozsáhlé recid. varixy na obou DK.
Děkuji Vám za odpověď, s pozdravem J. Vobořilová

3.8.2010 12:04

RE: RE: Radiofrekvenční ablace -Brno

Vážená Jindřiško, vzhledemk rozsáhlému nálezu se mi návrh na reoperaci jeví jako opodstatněný. Operace varixů provádí většina chirurgických pracovišť v nemocnicích a klasická operace je hrazena ze zdravotního pojištění.

3.8.2010 19:31

RE: RE: RE: Radiofrekvenční ablace -Brno

Děkuji Vám za odpověď, ale myslela jsem, když by operace měla být kombinovaná ( laser i klasika), zda i tuto operaci hradí ZP ( nebo alespoň přispívá). Děkuji, s pozdravem J. Vobořilová

3.8.2010 23:16

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: RE: RE: RE: Radiofrekvenční ablace -Brno

Dobrý den, domnívám se, že na laserovou operaci vám nepřispějí, ale přispějí na tu klasickou část operace.

5.8.2010 21:18

RE: Radiofrekvenční ablace -Brno

Děkuji Vám za odpověď.

5.8.2010 21:31

Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?