liposukce
Mgr. Petr Poloček zaslal(a) v 4.1.2008 13:48:
jaká jsou možná rizika při laparoskopicky prováděné liposukci liposukční kanylou, je vícečetná perforace střeva postupem lege artis? Jak si lékař ověřuje, že k poranění orgánů dutiny přišní při tomto zákroku nedošlo?
Partner stránky
LaserPlastic
Liposukce: Máme tým specializující se výlučně na tyto výkony, který byl vyškolen v USA a Francii pro tumescentní, vibrační a laserovou liposukci.
Zákrok
LiposukceNěkteří lidé trpí nadměrnými tukovými zásobami v určitých partiích těla, jako jsou boky, stehna, břicho a hýždě. Tyto nežádoucí tukové oblasti je možné odstranit pomocí některé z technik liposukce.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 2.000,- CZK
- Ceny do 49.500,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.
Seznam oborů
- Plastická chirurgie, estetická dermatologie
- Ortopedie, rehabilitace
- Oční lékařství
- Stomatologie
- Léčba neplodnosti
- Chirurgie
- Gynekologie a porodnictví
- Vnitřní lékařství
- ORL - Ušní, nosní, krční
- Psychologie, psychiatrie

odpověd
Mgr. Petr Poloček
18.1.2008 13:57:
Vážení Páni lékaři, se zájmem jsem si přečetl Vaše odpovědi na můj dotaz shora. Jediné co mu lze vytknout je, že je zde nadbytečné slovo "laparoskopicky". Vše ostatní je myslím srozumitelné a z Vašich odpovědí je zřejmé, že se vyhýbáte odpovědi na konkrétní dotaz a sice, zda je postupem non lege artis dojde-li při liposukci k vícečetné perforaci střeva. Pro Dr. Paděru, dotaz nesměřoval k tomu, zda se tuk odsává z dutiny břišní. Nadto to ví každý trouba, že se to nedělá. Dr. Kačírková zaměňuje lékařské pojmy s termíny právními. Neexistuje otázka non lege artis. A závěrem jen tolik, mám klientku, která po liposukci málem zemřela,když liposukční kanylou jí na více místech lékař perforoval střevo,(perforatio intestini tenuis multiplices artefic stp. liposuctionem) ignoroval stesky pacientky po zákroku, která nakonec pro peritonitidu a další komplikace skončila na oddělení ARO. Klientce bylo odebráno 5O cm střeva, deformace břicha a keloidní jizvy na něm ji kosmeticky znemožňují. Ptám se tedy znovu na otázku, kterou jsem původně položil, kdy z této otázky vyjímám pouze slovo laparoskopicky. Doufám, že pro tentokrát budete schopni odpovědět na konkrétní otázku a nebudete se vyhýbat odpovědi s tím, že nevíte o co jde. Nadto jsem toho názoru, že se Vás dotklo, že se Vás takto ptá advokát a ne lékař, očekával bych z Vaší strany jistou dávku velkorysosti, když v právních problémech se zase vy neorientujete task dobře jako právníci a nikdo se Vám proto nesnaží dát najevo svou nadřazenost.
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
8.1.2008 7:56:
Pane magistře,vaše otázka je non lege artis položena a nelze na ni odpovědět.MUDr.J.Kačírková
odpověd
4.1.2008 19:51:
Predpokládám, že si pan Mgr.spletl výrazy a lék.pojmy. Při tum.liposukci v lok.anestezii se nic takového nemůže stát.
odpověd
4.1.2008 17:21:
Dobrý den. Jestli něco takového existuje, taky bych měl zájem o bližší informace na remesr@seznam.cz. Nashledanou, dr. Remeš
odpověd
4.1.2008 15:39:
Dobrý den, asi máte trochu popletené názvy operačních metod. Laparoskopie a liposukce spolu navzájem vůbec nesouvisí. Z dutiny břišní se tuk ani neodsává. s pozdravem dr. Paděra
odpověd
4.1.2008 14:13:
Vše se neustále vyvíjí, tedy objevují se čas od času i nějaké novinky,ale takový druh zákroku vůbec neznám a slyším o něm poprvé.Máte nějaké bližší informace ? Nabízel Vám to někdo ? Můžete mi napsat přímo na info@plastickachirurgie.com S pozdravem MUDr.Lucák,Ostrava
odpověd
4.1.2008 14:02:
můžete mi prosím sdělit, kdo tento druh liposukce dělá? děkuji za informaci doc Dušková duskova@fnkv.cz