lipografting
Adéla zaslal(a) v 9.9.2008 14:42:
dobrý den, z článku o lipograftingu mi není zcela jasné, jak se zákrok provádí, co je myšleno transplantací tuku? provádí se pod dolními víčky řezy? Co se dělá v případě nepovedeného zákroku, píšete, že efekt může být trvalý, to pak člověk natvralo chodí zohyzděn?
Já mám pod očima prohlubně 18 mm od dolního víčka k hranici tváře a hodně vyryté vrásky pod očima, pomohl by mi lipografting na oba problémy? děkuji (je mi 20)
Partner stránky
LaserPlastic
Liposukce: Máme tým specializující se výlučně na tyto výkony, který byl vyškolen v USA a Francii pro tumescentní, vibrační a laserovou liposukci.
Zákrok
LiposukceNěkteří lidé trpí nadměrnými tukovými zásobami v určitých partiích těla, jako jsou boky, stehna, břicho a hýždě. Tyto nežádoucí tukové oblasti je možné odstranit pomocí některé z technik liposukce.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 2.000,- CZK
- Ceny do 49.500,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.
Seznam oborů
- Plastická chirurgie, estetická dermatologie
- Ortopedie, rehabilitace
- Oční lékařství
- Stomatologie
- Léčba neplodnosti
- Chirurgie
- Gynekologie a porodnictví
- Vnitřní lékařství
- ORL - Ušní, nosní, krční
- Psychologie, psychiatrie

odpověd
16.9.2008 0:23:
Dobrý večer, dovolil bych si uvést několik anatomicko-fysiologických poznámek pro lepší pochopení problematiky. Tuková buňka/též lipocyt,adipocyt/ má velmi intensivní látkovou výměnu(metabolismus),kterou ji zajišťují přívodné a odvodné miniaturní cévy.Přivádějí současně kyslík, bez něhož by do několika hodin odumřela.Proto nelze tyto buňky přemístit jen tak beztresně v tlustší vrstvě na jinou část těla.Přímo zločinem by bylo zvětšování poprsí. V době mého působení na klinice dr.Michala Entnera v Německu byl tento zákaz tak přísný,že při jeho ignorování hrozila lékaři ztráta lékařského diplomu.Je totiž prokázáno, že jen asi 50% přemístěných tukových buněk zpočátku přežije tento transfer díky t.zv.difusi výživy než se vytvoří nové cévky,zbytek pak odumře, přemění se v lepším případě v olejové cysty,popřípadě zvápenatí.Dovedete si i jako laik představit, jaký zmatek by pak vznikl při hodnocení mamografického vyšetření.Proto ten zákaz - v Německu bylo zcela zbytečně amputováno jisté množství prsů, "vylepšených" tukovým transferem. Při aplikaci v oblasti obličeje,i když se pod vrásku aplikuje v podstatě jednovrstevná šňůrka lipocytů, nepřežije z nich asi tak polovina. A z těch,které se t.zv. uchytí,do 1-1.5 roku velká část vymizí. Moje rada (nemám samozřejmě patent na neomylnost) po mých dosavadních zkušenostech je tato: v oblasti obličeje žádný tukový transfer! Váš W.Linzer
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
Terez
12.9.2008 11:25:
dobry den, o tento zakrok jsem se zajimala jiz pred lety, ale kdyz jsem byla na konzultacich na nekolika klinikach, nebyl mi doporucen, je to pry nebezpecna a ponekud nestastna metoda. vetsina lekaru me od toho zrazovala. zajimalo by me tedy, proc vy to zde tak strasne doporucujete?? jde o penize a uz vas nezajima, jak pacientka bude vypadat?? zajimalo by me, kolik lidi u va stransplantaci tuku podstoupilo, jestli to byl nekdo?
odpověd
11.9.2008 9:38:
Dobrý den,
při lipograftingu nebo lipofillingu jde skutečně o transplantaci tukových buněk odebraných speciálními liposukčními kanylami. Ten je pak silnou jehlou vstříknut do té oblasti. Je potřeba počítat s tím, že po aplikaci se značné množství tuku vstřebá a mohou vzniknout i nerovnosti. Procedůra se může opakovat asi po 3 měsících. Zohyzdění mi připadá jako silné slovo, ale faktem je, že výsledek těchto zákroků Vám nikdo nezaručí. Tohle musíte seriozně prodiskutovat s kvalifikovaným plastickým chirurgem. S pozdravem,
Prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
odpověd
9.9.2008 17:24:
Žádné řezy,jen vpich, který za týden nenajdete.Natrvalo zohyzděná můžete být i po operaci dolních víček.Pravděpodobně to ale není cíl operace.Nejvhodnější bude konzultace.Teoretickými ůvahami na internetu nic nevyřešíte.S pozdravem Dr. Vrbický