botulotoxin
Silvie zaslal(a) v 13.10.2008 14:49:
Dobrý den je mi 31let,mám mimickou vrásku asi 15mm dlouhou ne moc hlubokou dvakrát jsem si nechala aplikovat botulotoxin.Poprvé byl vysledek pěkný aplikace mi vydržela víc jak půl roku ale druhá aplikace se neprojevila vůbec nevím kde se stala chyba.Mám si dát radši výplň?Nebo zkusit znovu botox a nechat si ho píchnout u jiného lékaře?Děkuji Silva z Ov
Zákrok
Botox/ Dysport - vyhlazení vrásekVyhlazení vrásek a získání mladistvého vzhledu lze dosáhnout bez chirurgického zákroku, bez jizev. Botox (Botulotoxin typu A) je kosmetická forma produktu bakterií Clostridium botulinum. Použitelný je v léčbě vrásek na čele, u kořene nosu, u zevních očních koutků a při redukci vrásek na krku.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 100 CZK
- Ceny do 9.200 CZK
- Ceny jsou pouze orientační.

odpověd
21.10.2008 12:32:
Dobrý den.
Určitě bych Vám doporučil navštívit lékaře, který Vám aplikoval i druhou dávku. Vše s ním prokonzultujte, uvidíte, že najdete nějaké společné řešení.
S pozdravem, dr. Sirotek
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
15.10.2008 22:53:
Určitě si nechte botulotoxin znovu aplikovat.Je velká pravděpodobnost, že efekt opět nastane, je mnoho faktorů, proč Vám to podruhé nezabralo. Vznik protilátek bych řadil spíše až ke konci všech těchto možností. Na naší klinice stojí aplikace botulotoxinu mezi obočí 1.900 Kč. V případě, že efekt nenastane, následnou aplikaci pícháme za výrazně nižší částku po domluvě s pacientkou,někdy dokonce zdarma.Zdravím MUDr.Lucák,Ostrava, tel. recepce 596 123 854 nebo 721 520 420.
odpověd
14.10.2008 20:27:
zkuste znovu Botox u toho sameho lekare a vse s nim domluvte
odpověd
13.10.2008 20:19:
Vážená paní Silvie, je možné, že aplikace botoxu bude příště úsúpěšnější, také záleží na lokalizaci té vrásky. Na čele i v oblasti mezi obočím, či na zevních okrajích očnice by byl lepší botox, na rýhu kolem úst asi výplň. Ve Vašem věku by aplikace botoxu měla být účinná, doporučené opakování aplikace je právě po 1/2 roce. S pozdravem D.Procházková
odpověd
13.10.2008 15:58:
Dobrý den, jedná se o vrásku od mračení mezi obočím? Nelze přesně určit, proč Vám botulotoxin podruhé nefungoval. Poraďte se na pracovišti, kde Vám byl produkt aplikován. Bylo-li ošetření provedeno správně, vytvořilo si Vaše tělo protilátky a v tomto případě nemá cenu zákrok opakovat, ale možné by bylo vhodné ošetření výplňovým materiálem.
S pozdravem MYCLINIC prague, T:(+420) 296 827 530,
info@myclinic.cz.
odpověd
13.10.2008 15:35:
Vážená paní,
děkuji za Váš dotaz.
Z Vašeho popisu nevím, jestli se jedná o vrásku fixovanou ( která je patrná i když nepoužíváte mimické svaly) nebo jen o vrásku dynamickou ( která je vidět jen při mimice). Také záleží na oblasti obličeje, kde se vráska nachází.
Jedná-li se o vrásku fixovanou, určitě bych doporučila aplikaci implantátu- nejprve kys. hyaluronovou ( látka tělu vlastní s velice pěknými kosmetickými výsledky, téměř bez rizika dlouhodobých nežádoucích účinků) která vydrží cca 1 rok, někdy je s výhodou prodloužit účinek implantátu i aplikací Botulotoxinu.
To proč Vám při druhé aplikaci téměř nefungoval, může být vysvětleno nedostatečnou dávkou nebo tím, že si Vaše tělo začalo vytvářet protilátky , které botulotoxin neutralizují ( stává se to cca v 5% případů).
S přátelským pozdravem MUDr.Tereza Gabryšová
klinika GHC Praha
tel. 222211206,222211208
odpověd
13.10.2008 14:57:
Dobrý den,pokud byl po první aplikaci dobrý výsledek tak druhé podání bylo provedeno nesprávně nebo preparát nebyl "čerstvý".K podání je třeba používat čerstvě otevřenou lahvičku max.stáří 12až 18 hodin.
Zdravím MUDr.J.Kačírková