Dobrý den,chtěla bych se zeptat je nutný chirurgický zákrok,pokud má člověk spíše propadlinu u kořene nosu,nejde tam přenést vlastní tuk nebo nějakou hmotu?A je to možné,pokud mi je teprv 16 let? Lenka
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
- Video
Propadlý kořen nosu
(Diskuze k tématu Nežádoucí tvar nosu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Otázkou je proč je nos propadlý, zda dědičně , či vývojivě, nebo zde je po úraze. Domnívám se že 16 let je příliš brzo na radikální výkon, ale situace je značně individuelní.
Určitě se obraťte s takovýmto problémem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás. Centrum estetické plastické chirurgie je nově umístěno v rekonstruovaném operačním traktu v Konstantinově ulici č. 1/1479 v Praze 4 (11) na Jižním Městě. Naše "nestátní zdravotnické zařízení" Centrum estetické plastické chirurgie pracuje i v prostorách Chirurgické kliniky Fakultní Thomayerovy nemocnice, Pavilon G3, Vídeňská 800, 140 54, Praha 4, Krč. Pracujeme zde v prostorách jedné z nejlepších chirurgických klinik v Praze, což zajišťuje eventuelní plný a rychlý servis v případě komplikací. Tento profit má málokteré zařízení zabývající se estetickou chirurgií.
Operační prostory budeme využívat v rámci náročnosti na obou pracovištích.
Na konsultaci (500,-.) se můžete objednat na 607990077. K nám na konsultaci však vzhledem k nezletilosti musíte přijít s jedním s rodičů, tedy zákonnými zástupci.
Zdraví Dr. Tomášek,
www.plasticka-chirurgie-praha.cz
Dobrý den,
propadlý (konkavitu) hřbet nosu lze řešit dvěma způsoby, jednak nejčastěji vypodložením, a to nejčastěji chrupavčitým štěpem ze septa nosního nebo z jiné lokality (křídlo nosní, chrupavka boltce atd.). Také lze konkavitu řešit vyplněním vlastním tukem nebo výjimečně (nedoporučuji)výplňovým materiálem, spíše jen v případě opravdu malé deformity. V 16 letech není problém tuková výplň, stran klasické plastiky nosu je věk 16 let hraniční, nicméně u dívky lze již předpokládat, že je ukončeno období "růstu" . Doporučuji jednoznačně osobní konzultaci vašeho problému k nalezení optimálního způsobu řešení.
Dr. Vidura
RVmedCentrum privátní klinika s.r.o.
Olomouc
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Můžu se zeptat kolik by asi stál ten zákrok dodání vlastního tuku do kořene nosu?Děkuji za odpověď
Jsem asi \"stará škola\", ale vím, že řešení navždy a nejlépe je v srovnání hřbetu nosu klasickou operací a vložením čehosi pevného, vůlastního, nebo vlastnímu podobného z čehož je nejlepší chrupavka. Je to ovšem opravdu věc zkušeností a názoru. Dělám nosy 20 let \"učil\" jsem se u plastického chirurga, který tu dělal nosy 40 let a předal mi mnoho zkušeností. Na našem pracovišti, protože se tam dělalo hodně nosů, jsme dokonce skladovali materiál z jiných pacientů, pro změnu zase s velikými nosy - tedy kde materiál přebýval, pochopitelně dostatečně vyšetřených a upravené se vkládali těmto sedlovitým nosům. Materiál jiného člověka se pak přestavěl ve vlastní tkáň a rovný nos byl zcela jeho. Je to na Vás. Operace stojí prakticky stejně jako jiná púlastika nosu, ale musí se v současné době dobře načasovat. Zdraví Dr. Tomášek 607990077 www.plasticka-chirurgie-praha.cz
| Premium member |
Korektivní dermatologie
Brno
Počet příspěvků: 453
Dobrý večer,
ve Vašem případě by byla vhodná konzultace s plastickým chirurgem, který se specializuje na problematiku korekcí nosů. V případě zájmu se můžete objednat k doc. Válkovi zasláním emailu na zdena.stratilova@medest.cz
zdraví dr. stratilová
www.medest.cz
Dobrý den,
cena závisí od rozsahu deformity, resp. místa k výplni. Může se orientačně pohybovat kolem cca 6 000,- Kč, pokud se jedná o malou deformitu. Bez konzultace přesnější stanovení není možné.
Dr. Vidura
RVmedCentrum
Olomouc
RE: Propadlý kořen nosu
Dobrý den,
zřejmě jste správně vytušila, že řešením pro vás bude vyplnění "propadlé " části nebo úseku v oblasti kořene nosu. Ideálním řešením nejen pro vás vzhledem k vašemu věku, ale i pro jiné podobné případy je bioplastika, Pomocí bioplastického materiálu injekční aplikací (tj. mikroimlantátů velikosti menší lidské buňky v nosném gelu, který se odbourá a nahradí vaším vazivem), se vám v této oblasti vytvoří vlastní plnohodnotné vazivo. Výhodou této metody je její naprostá bezpečnost, minimum kontraindikací, možnost kdykoli dalšího doplnění v případě vývoje proporcí obličeje, aplikace bez jizev, bez nutnosti odběrových implantátů a podobných zbytečně složitých metod. Můžete se podívat na moje stránky, kde najdete podrobné informace včetně obrázků. Nejmladší klientku jsem aplikovala ve 12 ti letech na žádost rodičů pro značné psychické problémy ze stran spolužáků. Nyní je po dvou letech spokojená. Tato fotka není uveřejněna na její žádost, neboť prioritně ctím soukromí každého klienta a v tomto věku měla pocit, že by ji i na výřezu poznali. Mohu vám fotku ukázat při konzultaci, ale najdete podobné i jiné. V každém případě je potřeba, abyste přišla alespoň s jedním z rodičů a pokud mi předem pošlete foto k posouzení (viz fotokonzultace) můžu vám dát i rovnou termín k zákroku samozřejmě s tím, že pokud by zákrok z nějakého důvodu nebyl vhodný, nedělal by se.
S pozdravem
MUDr. Jana Vybulková Zavadilová
www.bioplastika.cz
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Děkuji za informace,ještě se poradím s mojí dětskou doktorkou v případě zájmu bych se ozvala a zaslala foto.Jinak jsem se chtěla zeptat kolik by asi ta Bioplastika stála?
Pošlete foto, pak vám budu moci odpovědět úplně přesně - záleží tam na aplikovaném množství. Prosím, kontaktujte mě pomocí e-mailu (viz web info@plastikatela.cz), aby ostatní nebyli obtěžováni konkrétní komunikací.
S pozdravem
MUDr. Jana Vybulková Zavadilová
www.bioplastika.cz
Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?