předkožka & diabetes
Tomáš zaslal(a) v 16.1.2008 9:30:
Dobrý den, jsem diabetik a průvodním jevem mé choroby jsou i opakované mykozy v oblasti penisu,respetive předkožky. Jejich průběh je velmi nepříjemný, kdy kromě obecně známých znaků mykózy u mě dochází i k "zúžení" předkožky a jejímu popraskání, což je poměrně bolestivý projev. Jako laik jsem usoudil, že odstraněním předkožky bych omezil průběh dalších možných recidiv mykózy na "příjemnější" formu. Rád si zde přečtu Vaše názory a případná doporučení. Současně mě zajímá, zda je tento zákrok hrazen v plné výši pacientem či mohu uplatnit jeho proevdení u své zdravotní pojišťovny, konktétně OZP (207). Děkuji předem za odpovědi a přeji příjemný den.
Zákrok
ObřízkaOperační výkon, při kterém je odstraněna předkožka penisu se nazývá obřízka, neboli circumcise. Jistou variantou tohoto výkonu je tzv. Burianova plastika, při které je odstraněna předkožka jen z části.
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 6.000,- CZK
- Ceny do 17.000,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.
Seznam oborů
- Plastická chirurgie, estetická dermatologie
- Ortopedie, rehabilitace
- Oční lékařství
- Stomatologie
- Léčba neplodnosti
- Chirurgie
- Gynekologie a porodnictví
- Vnitřní lékařství
- ORL - Ušní, nosní, krční
- Psychologie, psychiatrie

odpověd
20.1.2008 19:12:
Pro diabetes je ,bohužel, balanitis - zánět předkožky typická. Ideální je obrátit se na urology. Ale před tím zkuste intensivně upravovat doiabetes a tuto krajinu dzžet v superčistotě. Možná, že operace nebude třeba. Pokud ano , pak je ideální řešit problém na urologii a ne na estetickém pracovišti. Zdraví Dr. Tomášek 607990077
Nahlásit nevhodný příspěvek