Předkožka
Pavel zaslal(a) v 18.4.2008 11:10:
Dobrý den, je mi 46 let a mám problém s předkožkou. V poslední době se mi nějak stáhla a jde mi přetáhnout přes žalud velmi obtížně, nebo jen s bolestmi. A při erekci zaškrtí žalud, který ztratí svoji citlivost. Pohlavní styk je pro me také bolestivý, takže jsem v této oblasti hodně omezený. Uměli by jste mi pomoci a je tato léčba hrazena ČNZP?jestli není,tak v jaké ceně se pohybuje?Jsem od Olomouce. Dekuji za odpoved.
Zákrok
ObřízkaOperační výkon, při kterém je odstraněna předkožka penisu se nazývá obřízka, neboli circumcise. Jistou variantou tohoto výkonu je tzv. Burianova plastika, při které je odstraněna předkožka jen z části.
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 6.000,- CZK
- Ceny do 17.000,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.
Seznam oborů
- Plastická chirurgie, estetická dermatologie
- Ortopedie, rehabilitace
- Oční lékařství
- Stomatologie
- Léčba neplodnosti
- Chirurgie
- Gynekologie a porodnictví
- Vnitřní lékařství
- ORL - Ušní, nosní, krční
- Psychologie, psychiatrie

odpověd
Petr
26.4.2008 1:11:
Dobry den, jak uz pani doktori rekli slo by to resit chirurgicky, nicmene po dlouhem hledani na internetu jsem objevil ze lze problem resit i roztahovanim za pomoci kortikoidnich steroidu (v malem mnozstvi po dobu asi 1 mesice, max 4 mesicu). Rozhodl jsem se tuto lecbu zkusit a zatim s uspechem. Pouziva se k tomu mast Diprosone, ucinnost je asi 80-90%. Je na predpis, ale jelikoz jsou to kortikoidy, lekari je neradi predepisuji. Mast se musi vmasirovat do kuze, kde zpusobuje atrofi (zmenseni kuze a cev) a nasledne roztahovat, ve Vasem pripade opatrne pretahovat nekolikrat ve stoporenem stavu. Ale ne aby to moc bolelo. Me se prvni zlepseni projevilo uz po tydnu. Kdy po namazani me uz slo predkozku pretahnout bezbolestne. Bez namazani, mam jeste neprijemny pocit, ale pocitam s tim ze by to za dalsi tyden mohlo projit. Nicmene mast se uziva jen na tu cast ktera je zuzena (lokalni kortikoidy) nemela by byt poranena. A namazat jen opravdu male mnozstvi ( vytlacit tak max 5mm z tuby). Pak po roztahovani si predkozku a zalud pro jistotu omyji vodou. Po vysazeni by predkozka opet mela o trosku zesilnit, ale jelikoz se castecne roztahla, asi to nebude tolik poznat. Na internetu se pise ze by se to melo provadet 2x denne, z prvu jsem to tak delal ted to delam jen jednou denne, rano proste nemam cas a v praci jsem to radeji nezkousel :) Nesmi se to pouzivat v pripade ze jste sportovec, protoze pri testech na doping by se to mohlo projevit. Doporucuji prokonzultovat s lekarem, mozna dermatologem ktery bude vedet vic o moznych problem. V pripade zarudnuti, nebo jinych priznaku prestat s aplikaci. Urologove vetsinou o teto moznosti nevi, nebo ji radeji nezdeluji a rovnou rezou. Myslim ze je to nespravne, a mozna by se o tom mohlo mluvit vic. Proc rezat kdyz to neni potreba. Mimochodem me je 24 a uz me to trapilo nekolik let a jsem rad ze jsem narazil na tyto informace na internetu.
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
19.4.2008 8:50:
Dobrý den. Ano, sitauci lze řešit i ambulantně v lokální anestezii. Nashledanou, dr. Remeš
odpověd
18.4.2008 21:38:
Dobrý den,ve Vašem případě je nejlepší konzultace k posouzení stavu.Korekce předkožky je velmi choulostívá záležitost a záleží pacient od pacienta.Výkon jinak provádím rutinně jednak v celové narkozé a jednak v místním umrtvení.Pokud máte zájem o vyšetření můžete se obrátit na mé pracoviště v Ostravě.Podrobnosti Vám rád zdělím pokud se obrátíte na můj firemní E-mail stefan.lisanik@plastika-chirurgie.cz S pozravem Dr.Lišaník,Ostrava