Zavře okno

Česky English Deutsch по-русски Polski Slovensky Arabsky Hungarian Registrace | Přihlášení | Kontakt

Diskuze - Lenka 27.12.2006 12:13 - Odstranění nadměrného pocení (hyperhidrozy) botulotoxinem (Botox)

Diskuze

Lenka zaslal(a) v 27.12.2006 12:13:   

Dobrý den,před 3 měsíci jsem si nechala aplikovat botox do podpaží. Dostala jsem střední dávku. Už druhý den jsem se přestala potit. Asi po 14 dnech jsem se zacala potit jen trošku a od té doby se to stále zhoršuje.Už se opět začínám potit i když se napiju třeba horké kávy. Čím by to mohlo být? Děkuji

Vaše odpověd

odpověd

MUDr. David Štěpán MUDr. David Štěpán
29.12.2006 23:58:

Účinek botulotoxinu vždy po čase odezní. U pocení trvá sice většinou déle než je tomu u mimických svalů, ale i tak je nutná další dávka, pokud se nechcete potit. U mne v Brně stojí aplikace botulotoxinu do podpaží 4 000 Kč ( obě strany).

Nahlásit nevhodný příspěvek

odpověd

MUDr. Otakar Lucák MUDr. Otakar Lucák
29.12.2006 13:02:

Dotaz - délka doby efektu botulotoxinu při léčbě pocení Odpověď - MUDr.Lucák - na úvod - nic mi neříká termín " střední dávka " - standartně se aplikuje 2,5 j botulotoxinu(Dysport) na jeden vpich a vpichů musí být tolik, aby pokryly celou oblast, kde se potní žlázy vyskytují. U botulotoxinu neplatí, že čím větší dávka, tím delší efekt ! Stran délky efektu - průměrná doba efektu botulotoxinu při léčbě pocení podpaží je 6 měsíců. Může však být i kratší i delší. Záleží na mnoha faktorech, které ovlivňují metabolizmus vstřebávání botulotoxinu. Pokud efekt po aplikaci nastal,pak vše bylo ze strany zákroku provedeno správně. Kratší doba efektu pak je většinou ovlivněna rachlejším vstřebáváním botulotoxinu Vašim organismem. S pozdravem. MUDr.Lucák,Ostrava

odpověd

MUDr.  Robert Remeš MUDr. Robert Remeš
28.12.2006 13:29:

Dobrý den, děkuji za dotaz.Zatím s botulotoxinem, užívám preparát Dysport, podobné zkušwnosti nemám.V převážné většině případů přetrvává uspokojivý efekt delší dobu než je udáváno výrobcem. Nashledanou a mnoho úspěchů v novém roce, Dr.Remeš, 775 29 61 61

přípravek Driclor:Další >

Zákrok

Odstranění nadměrného pocení (hyperhidrozy) botulotoxinem (Botox)Odstranění nadměrného pocení (hyperhidrozy) botulotoxinem (Botox)
Lidé trpící nadměrným pocením bývají společensky znevýhodněni. K nadměrnému pocení dochází zvýšenou činností potních žláz. Jedná se většinou o omezené oblasti kůže jako jsou dlaně, podpaží, chodidla nebo bederní krajina, třísla a zátylek.

Odebírat tuto diskuzi

V současnosti neodebíráte tuto diskuzi.

Cenové rozpětí

Odstranění nadměrného pocení (hyperhidrozy) botulotoxinem (Botox):
  • Ceny od 398 CZK
  • Ceny do 20.000 CZK
  • Ceny jsou pouze orientační.

Ceníky - Více

Často vyhledávaná slova