Hemangiom u dítěte-odstranit nebo čekat?

(Diskuze k tématu Odstranění znamének, kožních výrůstků)

Hemangiom u dítěte-odstranit nebo čekat?

Mám letou dceru,má hemangiom na pravé straně nosu cca 1cm,po absolvování mnoha vyšetření /FN Brno Mudr. Fáberová,plas.chr.Pha Mudr.Moidlová konče na nemocnici Motol-kožní,onkologie a ORL,nám byla doporučena est,chir.Vinohrady/ A L E :dcera má hemangiom vystoplý,tmavý,udělal se jí během prvního měsíce co byla na světě,do asi tak 6 měsíců vyrostl do této velikosti 1 cm,názory se různí,jelikož je prý v regresi jedni radí odstranit druzí zapřísáhle tvrdí vyčkat,že tento hemangiom se ztrácí a ten co ona má tak až 6 let,zajímalo by mě /jelikož jsem trvala na odstranění/protože je v obličeji a příští rok jí chci dát do školky_ jestli tedy odstranit,nebo vyčkat.Je to moje noční můra.Po konzultaci s prof.Kabelkou který asi má větší operace mi byly doporučeny právě Vinohrady a tak nevím jestli vyčkat,nebo odstranit,máte někdo zkušenosti_? Případné rady uvítám na j.strnadkova@seznam.cz

9.3.2007 17:58

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Hemangiom u dítěte-odstranit nebo čekat? / 9.3.2007 17:58

Dobrý den, jednoznačně doporučuji vyčkat. U 90% dětí hemangiomy mizí spontánně do deseti let věku. Srdečně zdravím.

9.3.2007 22:44

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Mám tříletou dceru a tá má hemangiom na horním rtu,taky se objevil během prvního měsíce po narození.Jezdíme do fakultní nemocnice do Brna k pani doktorce Mudr.Fáberové.Dceři jsou tři roky a pani doktorka nám doporučuje vyčkat do předškolního věku.Co se neztratí by se plasticky upravilo.Dcera chodí i do školky a problém s tím nemá. Děti ji berou takovou jaká je,že má něco na rtu vubec neřeší.S pani doktorkou Mudr.Faberovou jsme moc spokojeni.

17.9.2007 17:32

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,já mám roční dceru,která má hemangiom na horním rtu.Je také 0,5cm velký.Také se jí udělal kolem 1 měsíce života.U nás v Jesenické nemocnici nám radili že se s tím nic nedělá a sám zmizí.Kamarádka mi doporučila Docenta Mihala z dětské kliniky v Olomouci,který se hemangiomy zabýva řadu let a přednáší o nich na Lékařské fakultě.Do 1 roku jsme vyčkávali,hemangiom však stále nemyzel,v 1 roce dceři nasadil na 4 týdny pregnison,kortikoidovou léčbu.Hemangiom stratil na objemu,ale nezmyzel.Minulý týden nám pan profesor doporučil sklerotizaci ktrou provádí doktorka Justová na téže klinice.Jsou to injekce přímo vedle hemangiomu každých 5 týdnú.Zatím jsme byli poprvé,paní doktorka tvrdí že s tím má velice dobré zkušenosti.Přečetla jsem mnoho o hemangiomech,vyslechla různé názory,nemohu však jen tak čekat.I paní doktorka co nám sklerotizaci prováděla tvrdí že hemangiomi v obličeji sami nezmizí.Jestli chcete Jano zde je moje adresa,písněte mi dám Vám kontakt mery21@centrum.cz Hemangiom je prevít a musíme s ním bojovat......

29.3.2008 23:40

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Srdečně zdravím internetovou ordinaci, dělají se mi od tří let hemangiomy, tedy aspoň tak mi to diagnostikovali, je to jako bradavice (nezhoubný nádůrek), ale má to navíc malinký stroupeček (na začátku růstu) navrcholku, který když se sedře tak to začne krvácet. Byl jsem na spoustě vyšetření, rozbory krve, ale nemyslím si, že by to bylo kožní onemocnění. Teď se mi udělal v pořadí osmý, přičemž v pubertě byla větší frekvence růstu. Mohlo by to souviset s krví? Předem děkuji za odpověď..

2.3.2009 14:43

Hemangiom u 7. měsíčního dítěte

Dobrý den, mám 7 měsíčního syna který má od narození hemangiom na ručíčce na předloktí, který se mu zvětšuje, má ho velky 3,5 na 4 cm a vystouplí asi tak 2 cm možná více.. Máme strach aby se do toho neuhodil nebo něco podobného a proto by jsme to chtěli nechat odstranit.. Děkuji

3.8.2011 18:56

Dobrý den, vyplatí se jednoznačně vyčkat, pokud nejsou komplikace charakteru krvácení či zánětu hemangiomu. S pozdravem PH.

19.9.2011 22:09

Kvalitní  (6)    Nekvalitní  (0)
RE: Hemangiom u dítěte-odstranit nebo čekat?

Dobrý den, mám patnáctiletou dceru, která má u pusy 5 mm znaménko. Na omak je vystouplé. Chtěla bych jí ho nechat odstranit, esteticky jí vadí. Znaménko má od narození, když byla malinká, byla to pouze malá tečka. S věkem se zvětšuje. Prosím o radu zda je vhodně odstranit laserem nebo chirurgicky. Děkuji

6.2.2012 16:45

Dobrý den,
vzhledem k tomu, že se jedná o oblast obličeje a taková operace vždy znamená jizvu, pak bych se přiklonil ke skupině doporučující vydržet. Pokud by se neztratil do 5 let, pak bych operoval. Hlavně kvůli dceřině psychice. V tomto věku je již obličejová partie větší a nehrozí tak velký tah v jizvě jako v současné době.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Pardubice
www.ocniklinikapce.cz
--------------------------------------------------------
tel.: 464 007 800, GSM: 420 608 800 886
email: korda@oftex.cz

27.3.2012 23:02

Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?