hemangiom
Jana zaslal(a) v 9.3.2007 17:58:
Mám letou dceru,má hemangiom na pravé straně nosu cca 1cm,po absolvování mnoha vyšetření /FN Brno Mudr. Fáberová,plas.chr.Pha Mudr.Moidlová konče na nemocnici Motol-kožní,onkologie a ORL,nám byla doporučena est,chir.Vinohrady/ A L E :dcera má hemangiom vystoplý,tmavý,udělal se jí během prvního měsíce co byla na světě,do asi tak 6 měsíců vyrostl do této velikosti 1 cm,názory se různí,jelikož je prý v regresi jedni radí odstranit druzí zapřísáhle tvrdí vyčkat,že tento hemangiom se ztrácí a ten co ona má tak až 6 let,zajímalo by mě /jelikož jsem trvala na odstranění/protože je v obličeji a příští rok jí chci dát do školky_ jestli tedy odstranit,nebo vyčkat.Je to moje noční můra.Po konzultaci s prof.Kabelkou který asi má větší operace mi byly doporučeny právě Vinohrady a tak nevím jestli vyčkat,nebo odstranit,máte někdo zkušenosti_? Případné rady uvítám na j.strnadkova@seznam.cz
Zákrok
Odstranění znamének, kožních výrůstkůTéměř každý z nás má nějaké znaménko nebo kožní výrůstek, ale ne všechny se nám líbí nebo se dají skrýt oblečením či make-upem, nehledě na to, že některá z nich mohou být i nebezpečná. Pokud nejsme spokojeni jak se znaménkem nebo výrůstky, není nic jednoduššího než kontaktovat dermatologa, který dané odstranění provede a zároveň zjistí, jestli se případně nejedná o zhoubný nádor.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 70 CZK
- Ceny do 3.500 CZK
- Ceny jsou pouze orientační.

odpověd
Jitka
29.3.2008 23:40:
Dobrý den,já mám roční dceru,která má hemangiom na horním rtu.Je také 0,5cm velký.Také se jí udělal kolem 1 měsíce života.U nás v Jesenické nemocnici nám radili že se s tím nic nedělá a sám zmizí.Kamarádka mi doporučila Docenta Mihala z dětské kliniky v Olomouci,který se hemangiomy zabýva řadu let a přednáší o nich na Lékařské fakultě.Do 1 roku jsme vyčkávali,hemangiom však stále nemyzel,v 1 roce dceři nasadil na 4 týdny pregnison,kortikoidovou léčbu.Hemangiom stratil na objemu,ale nezmyzel.Minulý týden nám pan profesor doporučil sklerotizaci ktrou provádí doktorka Justová na téže klinice.Jsou to injekce přímo vedle hemangiomu každých 5 týdnú.Zatím jsme byli poprvé,paní doktorka tvrdí že s tím má velice dobré zkušenosti.Přečetla jsem mnoho o hemangiomech,vyslechla různé názory,nemohu však jen tak čekat.I paní doktorka co nám sklerotizaci prováděla tvrdí že hemangiomi v obličeji sami nezmizí.Jestli chcete Jano zde je moje adresa,písněte mi dám Vám kontakt mery21@centrum.cz Hemangiom je prevít a musíme s ním bojovat......
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
Petra Ungermannová
17.9.2007 17:32:
Mám tříletou dceru a tá má hemangiom na horním rtu,taky se objevil během prvního měsíce po narození.Jezdíme do fakultní nemocnice do Brna k pani doktorce Mudr.Fáberové.Dceři jsou tři roky a pani doktorka nám doporučuje vyčkat do předškolního věku.Co se neztratí by se plasticky upravilo.Dcera chodí i do školky a problém s tím nemá. Děti ji berou takovou jaká je,že má něco na rtu vubec neřeší.S pani doktorkou Mudr.Faberovou jsme moc spokojeni.
odpověd
9.3.2007 22:44:
Dobrý den, jednoznačně doporučuji vyčkat. U 90% dětí hemangiomy mizí spontánně do deseti let věku. Srdečně zdravím.