Od kdy laser?
Veronika zaslal(a) v 12.10.2007 18:10:
Dobrý den. Mám 9 letou dceru a má vedle nosu 2 mm mateřské znaménko, které se zvětšuje. Prosím, poraďte mi, zda se již v tomto věku dá mateřské znaménko odstranit, nebo mám počkat a jakou metodu byste mi doporučili - chirurgicky, nebo spíše laser a po které metodě je menší jizva? Předem moc děkuji.
Zákrok
Odstranění znamének, kožních výrůstkůTéměř každý z nás má nějaké znaménko nebo kožní výrůstek, ale ne všechny se nám líbí nebo se dají skrýt oblečením či make-upem, nehledě na to, že některá z nich mohou být i nebezpečná. Pokud nejsme spokojeni jak se znaménkem nebo výrůstky, není nic jednoduššího než kontaktovat dermatologa, který dané odstranění provede a zároveň zjistí, jestli se případně nejedná o zhoubný nádor.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 70 CZK
- Ceny do 3.500 CZK
- Ceny jsou pouze orientační.

odpověd
13.10.2007 11:10:
Dobrý den, paní Veroniko, útvar samozřejmě odstranit lze, v obličeji je vhodnější použít místo klasického skalpelu laser (obě metody jsou chirurgické včetně následného histopatologického vyšetření). Tzn. k níže uvedené odpovědi dr. Remeše- exise asistovaná CO2 laserem je prostou exsicí. Laser je vhodnější právě pro minimální zjizvení. Ale je nutné upozornit, že před vlastním zákrokem je nutné dermatoskopické vyšetření, nejlépe počítačovým dermatoskopem, jelikož některé útvary je nezbytné odstranit jiným způsobem (podezřelé z malignity). Eva Ondráčková
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
12.10.2007 18:32:
Dobrý večer. Na pigm. ložiska bych radil chirurgickou excisi, provedenou i v tomto věku. Nashledanou, dr. Remeš
odpověd
12.10.2007 18:31:
Dobrý den,znamínko lze i věku Vaší dcery odstranit po vyšetření odborným lékařem dermatologem.Doporučuji (dle vyšetření) laserem (bez jizvy).