Zavře okno

Česky English Deutsch по-русски Po Polski Slovensky Arabsky Hungarian Registrace | Přihlášení | Kontakt

Diskuze - Poranění znaménka vs laser - Odstranění znamének, kožních výrůstků

Poranění znaménka vs laser

Petr zaslal(a) v 23.1.2008 18:15:   

Jednou jsem si poranil znamenko, uplne se mi slouplo se strupem, řekl jsem to kožaři a pro jistotu jsem si došel za dvěma, azeptal se jestli u poraněného znamenka může to poranění vyvolat rakovinotvorné bujení, řekli oba nezávisle, že to nejspíše nic neuděla.Nakonec když vám znaménko odstraní laserem, taky je to jen povrchové, kořeny a vše co je dole tam zustane. Je tu nekdo kdo by toto mohl zde odborne dovysvetlit, jak to tedy je???? Může poranením zmaneka způsobit že se z nehj stane melanom????....jaky by byl rozdil v tom když si znamenko strhnem(napriklad pri sportu atd) a nebo je odstraneno laserem??????

Vaše odpověd

odpověd

MUDr. Jiří Vrbický MUDr. Jiří Vrbický
24.1.2008 17:59:

Jsou znaménka prostá,,která nejsou nebezpečná.Pak jsou znaménka,která představují určité riziko,že by se z nich mohla vyvinout rakovina kůže-melanom.Melanom ale nevznikne vlivem mechanického dráždění znaménka,ale vlivem UV záření.Zkušený dermatolog,nebo plastický chirurg druh znaménka rozpozná.Jedná-li se o znaménko ze kterého by se mohl vyvinout melanom je lépe jej odstranit chirurgicky v celé tloušce kůže (teda i s "kořínky".S pozdravem Dr. Vrbický

Nahlásit nevhodný příspěvek

Dobrý den,je rozdíl mezi laserovým odstraněním znamínka vyšetřeného dermatologem a nevyšetřeným znamínkem strženým např. při sportu.

Nahlásit nevhodný příspěvek

< Předchozí:mateřské znaménko
znaménka a pihy všeho druhu:Další >

Zákrok

Odstranění znamének, kožních výrůstkůOdstranění znamének, kožních výrůstků
Téměř každý z nás má nějaké znaménko nebo kožní výrůstek, ale ne všechny se nám líbí nebo se dají skrýt oblečením či make-upem, nehledě na to, že některá z nich mohou být i nebezpečná. Pokud nejsme spokojeni jak se znaménkem nebo výrůstky, není nic jednoduššího než kontaktovat dermatologa, který dané odstranění provede a zároveň zjistí, jestli se případně nejedná o zhoubný nádor.

Fotky před/po

Odebírat tuto diskuzi

V současnosti neodebíráte tuto diskuzi.

Cenové rozpětí

Odstranění znamének, kožních výrůstků:
  • Ceny od 70,- CZK
  • Ceny do 3.500,- CZK
  • Ceny jsou pouze orientační.

Ceníky - Více

Seznam oborů

Často vyhledávaná slova