Ústup dásní i kosti po paradontóze

(Diskuze k tématu Plastické operace brady)

Ústup dásní i kosti po paradontóze

Matka vlivem paradontózy ztratila zuby a došlo u ní k ústupu dásní i kosti, lze tento problém vyřešit?

2.8.2011 17:23

Probíhá odesílání formuláře

RE: Ústup dásní i kosti po paradontóze

Existují operace k úpravě kostí čelistí a měkkých tkání před zhotovením zubní náhrady. Úbytek kosti čelistí lze řešit jejím doplněním (augmentací) vhodným materiálem. Následně lze zavést dentální implantáty, které lze využít k náhradě jednoho i více zubů včetně ošetření bezzubé čelisti.

2.8.2011 17:46

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Toto je stomatochirurgická a stomatologická problematika. Zdraví Dr. Tomášek 607990077

2.8.2011 19:34

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám paradontózu, léčím se již 2 roky. Brala jsem antibiotika, moje lékařka mi dala štěp z horního patra na dolní dáseň. Zlobí mě však jednička horní, dříve se mi kývala, po nasazení antibiotik asi před 1,5 rokem se to zlepšilo, ale lékařka mi teď říkala, že mi stále ustupuje kost. Mám strach, že o jedničku příjdu. Intenzivně si čistím zuby: používám mezizubní kartáčky, po vyčištění zubů ještě používám jednosvazkový kartáček a před spaním i ústní vodu. Je nějaká možnost posílení kosti ? Slyšela jsem, že je dobré brát vitamín Q10, ale nevím, co by mi opravdu pomohlo.Zda mi pomůže - po každém jídle si čistit zuby, nebo něco jiného? Děkuji za odpověď Iva

22.4.2012 20:41

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?