masáž..
Klientka. zaslal(a) v 23.3.2007 17:19:
Ráda bych se zde zeptala lékařů,jak je možné,že někdo masáž po operaci vysloveně doporučují a někteří lékaři například masáž nedoporučují vůbec.?Známá se nechala operovat v Asklepionu a masáž ji skoro zakázali.Já sama o operaci uvažuji,ale když čtu,že je to nejsložitější operace a že názory lékařů se tak liší co se týká masáží,délky nošení dlahy atd.Chtěla jsem operovat jen bambulku,ale mám nyní obavy,aby vůbec bambulka šla operovat.Ráda bych nos trochu do špičky.Je to možné?děkuju všem za případné názoryReklama
Zákrok
Operace nosu (Rhinoplastika)Nos je dominantou tváře každého člověka. Nežádoucí tvar nosu pak může vaše rysy velmi výrazně ovlivnit. Plastická operace nosu dokáže tyto problémy uspokojivě řešit.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 6.000,- CZK
- Ceny do 35.200,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.

odpověd
26.3.2007 12:09:
Zákaz masáží po operaci nosu - to jsme skutečně ještě neslyšeli!!! Masáže jsou jednou z nejdůležitějších procesů v pooperačním období u tohoto typu zákroku, je nutné jimi zamezit nadměrnou tvorbu vaziva, které může následný výsledek operace zkreslit. Nos "do špičky" lze teoretikcy upravit, ovšem přesné rozohdnutí Vám sdělí plastický chirurg na vstupní konzultaci.
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
23.3.2007 21:29:
Dobrý den, samozřejmě je třeba posoudit Váš aktuální stav a Vaše představy o výsledku operace. Každopádně operace čistě na měkkých částech nosu se provádějí poměrně často. Srdečně zdravím.
odpověd
23.3.2007 19:05:
správně prováděné tlakové masáže snižují množství vznikajícího vaziva v operační jizvě a tedy i konečný efekt, u rhinoplastiky je to velmi důležité, neboť nadměrné množství vaziva může výsledek zcela pokazit, obecně platný důvod k zákazu jejich provádění neznám, všichni mí pacienti je provádějí, hezký večer doc Dušková
odpověd
23.3.2007 17:33:
Mám 14ti leté zkušenosti s operacemi nosu, jsem žák prim. Fahouna z Ústavu lékařské kosmetiky, který měl a má více než 40 ti leté zkušenosti právě s nosy a v estetické chirurgii má i DrSc právě v této problematice. Na základějeho zkušeností jsou masáže nezbytné. Je na Vás jeké si vyberete pracoviště ale tam, kde Vám doslova zakazují základní pooperační péči která je nutná po jakékoliv operaci,nejen nosu, tam bych se poptal na délku zkušeností v estetické chirurgii, odbornou erudici a délku vlastních zkušeností. Patrně se jedná o nějakou "novou" metodu, kterou neznám........... S pozdravem Dr. Tomášek 602303877