mekka cast nosu - reoperace
delakroa zaslal(a) v 22.8.2008 16:16:
Dobry den,
pred cca 7 lety jsem podstoupila komplet.operaci nosu - tvrda i mekka cast.
Zhruba posledni rok se mi ve spicce nosu zacalo tvorit bolestive misto (bolestive zvenci jen na jedne strane), mazu to zevnitr kremem bepanthen plus. Dela se nekdy i bolestivy stroupek; + pocit, ze misto mokva. Krem vetsinou pomuze. Nicmene po techto letech je mekka cast nosu trochu "sejdrem" a ja bych si ji rada nechala reoperovat i z techto duvodu.
Zajimalo by me, na kolik kc prijde zakrok upravy pouze mekke casti nosu a zda je mozne dostat jen lokalni anestesii.
Dekuji a jsem s pozdravem
Zákrok
Operace nosu (Rhinoplastika)Nos je dominantou tváře každého člověka. Nežádoucí tvar nosu pak může vaše rysy velmi výrazně ovlivnit. Plastická operace nosu dokáže tyto problémy uspokojivě řešit.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 6.000,- CZK
- Ceny do 66.792,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.
Seznam oborů
- Plastická chirurgie, estetická dermatologie
- Ortopedie, rehabilitace
- Oční lékařství
- Stomatologie
- Léčba neplodnosti
- Chirurgie
- Gynekologie a porodnictví
- Vnitřní lékařství
- ORL - Ušní, nosní, krční
- Psychologie, psychiatrie

odpověd
10.11.2008 15:47:
Dobrý den,
Váš problém a na Vaše otázky by měl především odpovědět Váš operatér, který nejlépe ví, jak operace probíhala a v čem může být úskalí. Pravdou je, že po kompletní rhinoplastice mohou Vámi popisované problémy někdy vzniknout. Záleží na původu potíží- např. ta boule - může být otok, vznikající vazivo /jizva mezi sliznicí a kůží, cystička, případně i hnisavé ložisko. To se takhle po internetu opravdu nedá řešit. Zklidňování operovaných tkání, jizvení a přestavba jizevnatého vaziva trvá ještě řadu měsíců po zhojení a tlakové masáže poněkud urychlují tento proces. Neházejte ještě flintu do žita, ještě je šance, že se vše zklidní a výsledek operace bude dobrý. Ale porada v Vašeho lékaře je nutná.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
SPEERA
7.11.2008 13:42:
Dobry den,jsem 25 dni po kompletni operaci nosu.Na leve strane spicky se mi udelala bolestiva bulka, ktera nos uplne deformuje a staci na tutez stranu.Touto nosni dirkou se mi proto i hure dycha.Naprosto jsem podlehla panice.Masirovat pry podle pana doktora zacnu pristi tyden.Chci se zeptat jaka je sance,ze masazi boulicku odstranim a po jake asi dobe.Nos mi i hodne casto jakoby stuhne a je v kreci.Celkovy vyraz obliceje je pak velmi neprirozeny.Je toto vse normalni?Dekuji za jakou koliv odpoved
odpověd
25.8.2008 19:54:
Dobrý den. Doporučili bychom Vám kontaktovat Vašeho operatéra. Případná reoperace by mohla být zdarma, popřípadě za pouhé náklady na operaci. (hospitalizace) Hezký den, PEM
odpověd
25.8.2008 14:57:
Vážená paní, jakýkoli typ reoperace nosu po několika letech je možný. Já osobně jednoznačně preferuji provádění těchto zákroků v krátké celkové narkoze. Je to komfortnější pro pacienta i pro operatéra a zákrok je mnohem kratší. Cena za operaci měkkých částí nosu je na našem pracovišti 22 900 Kč, vše zahrnuto. Z Vašeho textu ale vyplývá ještě jeden problém- bolestivé místečko na hrotu nosu. Domnívám se, že se jedná o tzv. atherom - tedy infikovanou uzavřenou mazovou žlázku v kůži nebo těsně pod kůží. Ještě před případnou plastikou měkkého nosu je nutno tento problém vyřešit, nelze klasicky operovat v infikovaném terénu.
Pokud máte reálný zájem o operaci, připadně léčbu na naší klinice, je nutné nezávazné konzultační vyšetření. Při něm vše do detailu prodiskutujeme a pokusíme se najít optimální řešení stavu, případně se domluvíme na termínu operace, bude-li přicházet v úvahu. Čekací doba na zákrok je cca 1 měsíc.
Tel. kontakt : 224 056 004 nebo 731 208 441.
Prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg, primář Medicom VIP.
odpověd
23.8.2008 17:56:
Tento stav může mít několik příčin a bez vašeho vyšetření nelze stanovit možné řešení. Máte-li vážný zájem, objednejte se, prosím, na konzultaci. Zdraví
Dr Svoboda
odpověd
23.8.2008 10:50:
Dobrý den, osobně bych doporučoval kontaktovat operatéra. Pokud by byla indikována reoperace je možné, že byste za ani ani neplatila. Srdečně zdravím.