operace nosu v lokální anestezii
Zuza zaslal(a) v 31.7.2007 13:49:
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak je to s plastickou operací nosu (měkká i tvrdá část) v lokální anestezii. Zda je pacient alespoň utlumen nebo je plně při vědomí bez utišujících a uklidňujících prostředků. Četla nebo hovořila jsem s několika pacienty, kteří operaci v lokále podstoupili, říkali že se to dá v pohodě vydržet, že čekali že to bude horší, přirovnávali to např. k resekci zubů a většinou mě právě vyděsí reakce lékařů, příjde mi, že se toho spíše zaleknou oni a snaží se od toho pacienta odradit :o) Předem děkuji za informace, přeji hezký den.
Zákrok
Operace nosu (Rhinoplastika)Nos je dominantou tváře každého člověka. Nežádoucí tvar nosu pak může vaše rysy velmi výrazně ovlivnit. Plastická operace nosu dokáže tyto problémy uspokojivě řešit.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi
Cenové rozpětí
- Ceny od 6.000,- CZK
- Ceny do 66.792,- CZK
- Ceny jsou pouze orientační.
Seznam oborů
- Plastická chirurgie, estetická dermatologie
- Ortopedie, rehabilitace
- Oční lékařství
- Stomatologie
- Léčba neplodnosti
- Chirurgie
- Gynekologie a porodnictví
- Vnitřní lékařství
- ORL - Ušní, nosní, krční
- Psychologie, psychiatrie

odpověd
Denisa
9.6.2008 14:42:
Dobrý den, chtěla bych se optat jaký je rozdíl v lokální a celkové anestezii. Synovi 7 let mají trhat nosní mandly a mě by zajímalo, jaká je pro něho lepší. Za sebou má už jednu celkovou anestezii a špatně jí snesl. Děkuji Denisa
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
31.7.2007 23:47:
Musím přiznat,že v dnešní době většina pacientek volí možnost si připlatit celkovou anestezii ze strachu z nepříjmeného zážitku.Ale pacientky,které jsme operovali v místním znecitlivění , byly spokojené a říkaly ,že to nebyl problém a že je nic nebolelo.Takže záleží na Vás. Dr.Kupka -tel recepce na objednání ke konzultaci 359418540,operuje u nás primář Záruba.
odpověd
31.7.2007 16:35:
Co tedy chcete vědět, když Vám už operovaní nosu v lok anestesii vše řekli? Já operuji nosy přez 14 let prakticky jen v lok. anestesii, samozřejmě se najdou citliví pacienti, kteří s nepříjemnými pocity v průběhu operace nemohou vyrovnat, ale v zásadě se to opravdu dá porovnat s větší resekcí zubu. Cítíte jen píchnutí mezi očima, pak v pravdě nepříjemný tlak aplikace anestetika do nosu, pocit ucpanosti nosu (tamponáda) a potom otřesy při uvolňování kůstek dlátkem. Nos nepatří mezi nejbolestivější ani po operaci, kdy opadne vliv anestetika. Zdraví Dr. Tomášek 602303877