Chystám se podstoupit operaci víček, ale trochu se obávám možných pooperačních komplikací. S jakými komplikacemi se nejčastěji setkáváte a jak jsou časté?
Jaké jsou nejčastější komplikace po operaci víček?
(Diskuze k tématu Plastická operace očních víček (Blepharoplastica))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Jsem skoro 3 měsíce po plastice horních víček pro údajně kongenitální ptózu. K výkonu jsem se odhodlala až ve svých 45 letech, pokles byl údajně výrazný. S pooperačním průběhem jsem byla spokojená, ale trápí mě enormní noční slzení, které mám od operace. Několikrát za noc mě probudí záplava slz z obou očí, více pravého. 2x jsem podstoupila oční vyšetření, kde mi bylo sděleno, že mám horší kvalitu slz, a dostala jsem gelové kapky. Vzhledem k tomu, že tento problém se u mě vyskytl až po operaci, napadá mě, zda nemohu mít po operaci vadné postavení víček, a jak by se stav měl řešit. Děkuji, Ivana Dostálová
Složité odpovědět bez osobního vyšerření a řádného odebrání informací. Ideální je obrátit se na svého operatera, nebo si zobjektivisovat situaci i jiného zkušeného atestovaného plastického chirurga.
Zdraví Dr. Tomášek 607990077,
www.plasticka-chirurgie-praha.cz
Dobrý den, souhlasím s kolegou Tomáškem, rozhodně si myslím, že je vhodná konzultace operatérem, bez znalosti lokálního nálezu není možné přesně vyjádřit a posoudit, kde jepřípadný problém....osobně jsem tuto relativně atypickou komplikaci po operaci víček zaznamenal u jedné z mých pacientek, ale stav byl přechodný a po 3 měsících se spontánně upravil a poté byla pacientka zcela bez obtíží a spokojena s výsledkem....
S pozdravem...
Lukáš Frajer
Dobrý den paní Dostálová,
bohužel Vám nelze dát jasnou odpověď. Je nutné osobní vyšetření a posouzení stavu, obzvláště ve Vašem případě, kdy se blefaroplastika prováděla pro kongenitální ptózu. Obraťte se buď na svého operatéra, nebo můžete stav konzultovat na jiném oftalmologickém pracovišti zabývajícím se i plastickými operacemi. V případě zájmu jsme Vám k dispozici i na Naší klinice.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz
návštěvník
Chtěla bych se zeptat jak a jaké masáže po operaci dolních i horních víček mely provádět Děkuji.
Dobrý den. Vhodné masáže byly na tomto serveru opakovaně popisovány. Popis naleznete v archivu. Nic však nenahradí instruktáž operatérem. Jen tak se dozvíte, kde přesně právě Vy máte užít čistě tlakové, kde a jak jizvu "válečkovat" prsty. Nashledanou, Remeš
Každý s kolegů má své zkušenosti právě se svou metodikou blefaroplastiky. Poučení o masážích je v kompetenci operatera, pacient by měl být poučen ještě před výkonem a po operaci v průběhu hojení podle toho jak tkáň reaguje při hojení. T.j. je-li například jizva tužší, že táhne a podobně. Obraťta se tedy na svého operatera. Zdraví Dr. Tomášek 607990077
www.plasticka-chirurgie-praha.cz
Dobrý den,
je více technik tlakových masáží a každý operatér preferuji jinou, třeba i podle náročnosti operace, pružnosti kůže a průběhu hojení. Nejlepší je obrátit se na svého operatéra, aby Vám názorně ukázal správné provedení masáže.
Nejčastěji se používá tento postup: na jizvu tlačíme bříškem prstu proti podkladu takovou silou, aby se nehtové lůžko odkrvilo-zbělalo a tlak ponecháme působit cca 15 sekund. Poté povolíme a prst přesuneme na vedlejší část jizvy a postup opakujeme. Přes jizvu tedy prstem nepřejíždíme, pouze tlačíme. Tímto způsobem promasírujeme hlavně vnitřní a zevní póly jizvy. Masáž provádíme 5x denně. Viditelný efekt očekáváme cca za 1- 3 měsíce.
V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
www.ocniklinikapce.cz
Vážená paní,
záleží na typu operace víček, zda jde o horní a nebo dolní víčka, zda byla operována klasickou či laserovou technikou. Vysvětlit smysl a techniku tlakových masáží Vám musí sdělit Váš operatér, ten nejlépe ví, jakým způsobem a jakou technikou tkáně operoval.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
návštěvník
Počet příspěvků: 5
Dobry den, jsem tri mesice po operaci hornich i dolnich vicek.Operace byla provedena v soukrome klinice Oftex v Pardubicich.Operaci provadel Mudr. Korda.S hornimi vicky jsem spokojena, ale leve dolni vicko se trochu lisi od praveho a je na nem asymetricky otok s vyraznejsi vraskou.Tez je na obou vyraznejsi pigmentace.Chtela bych vedet, jestli je jeste cas nato , aby se stav upravil.Dekuji za odpoved Balkova Hana
Dobrý den, vždy je cas na to , aby se stav upravil. Ale asi by bylo nejlépe vše probrat osobně s operatérem a podle stavu jizvy zvolit nejlepší metodu. Jinak sjou to pouze obecná doporučení, která neřeší nic konkretního. dr.Paděra
Ideální je situaci řešit s operaterem. Dělejte si tlakové masáže... Pigmentace jsou Vaše a ty buď ustoupí, nebo tam byly už předtím. Masáže hodně spraví....
Zdraví Dr. Tomášek 607990077
návštěvník
Dobry den,dekuji pane doktore za odpoved a za radu.Ale vim ,ze masaze to jiz nespravi,protoze,jsem vicka pravidelne masirovala nekolikrat denne a myslim ,ze spravne.S tlakovymi masazemi mam zkusenost.Jsem fyzioterapeutka.Budu situaci resit se svym operaterem,jeste jednou diky S pozdravem Balkova Hana
Pravda je, že 3 měsíce je už doba, kdy by měl stav nabírat stacionární charakter. Nicméně jako fysioterapeutka byste měla vědět, že jizva zraje rok a tlakovými masážemi lze do roka lecos spravit. To jsou mé zkušenosti z práce na popáleninách a ze svých 20 letých zkušeností z esztetické chirugie. Mám v Pardubicích též ambulanci, chcete li zobjektiovizovat stav můžete se objednat ke mně na konsultaci na 607990077. Ale asi bych doporučoval do toho roka počkat, lecos se Vám zlepší. Zdraví Dr. Tomášek 607990077
návštěvník
Diky moc, budu se ridit vasimi radami a diky moc za pripominku k mozne reoperaci.Pokud se stav muj vzhled nezlepsi ,rada se k Vam objednam na konzultaci.Moc dekuji,se srdecnym pozdravem Balkova
návštěvník
Dobry den,dekuji ,pane doktore za odpoved a radu.Pigmentace tam drive nebyly a masaze provadim stale.Mensi otoky vsak neustupuji.Budu resit problem se svym operaterem,i kdyz nevim, jestli by pripadna reoperace byla rozumna. S pozdravem Balkova Hana
A ještě připomínka. Na reoperaci ja opravdu čas do toho roka po prvním výkonu. Dříve to nebude vyzrálé a může nastat komplikace další ve formě jizvení tkáně v kůži víček.
Zdraví Dr. Tomášek 607990077
návštěvník
8.2.2012 jsem absolvovala operaci horních víček - bez problémů. Ale po několika dnech začalo svědění pálení až brnění víček a tento stav trvá dodnes. Víčka mám stále oteklá, oči mě pálí až řežou, hůř vidím. Ale každý den je stupeň těchto potíží jiný. Oční a teď už i kožní lékařka mi předepslala během této doby nejrůznější masti a kapky, ale nic nepomáhá a stav se nelepší. Měl už někdo takovéto problémy a vyřešily se? Mám už pocit, že mi nikdo nepomůže. D.Šteflová
Komerční sdělení: Rozhodli jste se pro plastickou operaci? Chcete, aby vzhled jizvy byl co nejlepší? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?