rekonstrukce prsu
zdena zaslal(a) v 29.10.2007 19:43:
Dobrý den,chci se zeptat,mám přes dva měsíce po preventivním odstranění prsu,implantát vložen pod sval.Prs mám ale nepřirozeně skoro až břiše,bradavku strašně vysoko.(velikost prsu dvojky.)Znatelně se mi i rýsuje prsní rýha.Rozhodně s tím takhle chdit nemůžu,dá se nějak implantát posunout bez další operace?A pokud ne,jek dlouho trvá a je také bolestivá? Díky za odpověď
Zákrok
Rekonstrukce prsuŽeny, které prodělaly maligní onemocnění prsou a podstoupily operaci, při které byl prs odstraněn, mohou podstoupit jeho rekonstrukci. Znovuzískání symetrie hrudníku a tvarové integrity tak může napomoci znovunabytí pocitu ženství a zároveň i zmírní deprese.
Fotky před/po
Odebírat tuto diskuzi

odpověd
30.10.2007 7:59:
Dobrý den. Bez vyšetření, nebo alespoň fotodokumentace Vám nikdo z nás neporadí. Jediný, kdo Vás viděl je Váš operatér, tak se znovu obraťte na něho. Na hodnocení stavu je skutečně brzy, ale podle popisu se bez operace pravděpodobně uspokojivě neupraví. Nashledanou, dr. Remeš
Nahlásit nevhodný příspěvek
odpověd
29.10.2007 23:43:
Okamžité rekonstrukce po odstranění prsu mají své výhody a nevýhody a jedna z nevýhod je u Vás tato. Nechte tkáň dozrát, sbnažte se modelovat prs do podprsenky a po roce od prvého výkonu zajděte ke svému operaterovi na řešení této komolikace. 2 měsíce po operaci je trochu brzy na reoperaci, avšak na kontroly ke svému operaterovi choďte, ten Vám pomuže zatím při konservativním řešení. Zdraví Dr. Tomášek 607990077
odpověd
29.10.2007 21:14:
Dobrý den paní Zdeno, 2 měsíce po zákroku je dost krátká doba na definitivní hodnocení výsledku zákroku. Subkutánní mastektomie prováděné preventivně mohou v určitých případech rovněž jiná estetická kritéria. Je třeba si uvědomit, že výkon byl patrně u Vás proveden pro vysoké riziko vzniku karcinomu prsu. Nicméně změna uložení implantátu bez operačního zákroku možná nebude. Zvlášť pokud by se jednalo o jeho posunutí do vyšší pozice. Zkuste Vaše obavy prodiskutovat nejprve s Vaším operatérem, určitě dokáže stav posoudit. S pozdravem Dr.Kurial