Zavře okno

Česky English Deutsch по-русски Po Polski Slovensky Arabsky Hungarian Registrace | Přihlášení | Kontakt

Diskuze - a - Tubulizace žaludku

a

Hannka zaslal(a) v 15.10.2008 16:48:   

Dobrý den,jsem 3 měsíce po band.žaludku bohužel se mi nedaří hubnout.Chtěla jsem se zeptat jestli je možné bandáž vyndat a udělat třeba tubulizaci žaludku.Děkuji za odpověď.

Vaše odpověd

odpověd

MUDr. Martin Hrubý MUDr. Martin Hrubý
15.10.2008 22:42:

Vážená,
Vámi uvažvaný postup je zcela jistě možný,nicméně v první řadě je vhodné zjistit, co je důvodem pro nefunkci bandáže. Pokud by bylo při vyšetření zjištěno, že důvodemje komplikace např. ve smyslu časné dilatace pouche nad bandáží,potom je jistě Vámi poptaný výkon metodou volby. V tomto případě je vhodné zvaážit, zda výkon provést v jedné době (vyndání bandáže a současně resekce žaludku) nebo ve dvou dobách ( nejprve odstranění bandáže, poté jako druhá operace resekce žaludku).Při postupu podle první varianty je popisováno více pooperačních komplikací.
S pozdravem
MUDr.Martin Hrubý

Nahlásit nevhodný příspěvek

Zákrok

Tubulizace žaludkuTubulizace žaludku
Lidí trpících těžkým stupněm obezity je velké množství. Mnozí z nich jsou neúspěšní při redukci nadváhy pomocí konzervativních metod (diety, behaviorální podpora, léky) a velmi často u nich dochází k tzv. „JoJo“ efektu. Máte ještě možnost bariatrické chirurgie.

Odebírat tuto diskuzi

Odebírá celkem: 2
V současnosti neodebíráte tuto diskuzi.

Cenové rozpětí

Tubulizace žaludku:
  • Ceny od 80.000,- CZK
  • Ceny do 100.000,- CZK
  • Ceny jsou pouze orientační.

Ceníky - Více

Seznam oborů

Často vyhledávaná slova