Zavře okno

Česky English Deutsch по-русски Polski Slovensky Arabsky Hungarian Registrace | Přihlášení | Kontakt

Diskuze - FRAXEL - rozdíly mezi jednotlivými výrobci či lase - Využití laserů v dermatologii

FRAXEL - rozdíly mezi jednotlivými výrobci či lase

StV zaslal(a) v 25.10.2008 20:10:   

Zajímalo by mě co je pravdy na tom, že tyto lasery jsou od různých výrobců, od nejlevnějších po nejdražší a tím pádem účinnější????????????? Četla jsem to na internetu, že prý se tyto lasery liší a ne všechny mají stejné výsledky či možnosti při jednom ošetření..Najde se někdo,kdo nám to tu může upřímně objasnit? Většinou jsou ceny za obličej +- 9000KČ, ale v ÚLK v Praze mají cenu 5600kč.Samozřejmě radši půjdu tam, kde je to levnější, ale jak poznáme, že je to ten ,,kvalitnější a účinnější,,laser? Děkuji za mne a určitě i za více klientek

Vaše odpověd

odpověd

aura11
29.10.2008 14:41:

Dobrý den,
ráda bych se s vámi podělila o vlastní zkušenost. Před rokem jsem byla dlouhodobě v Itálii, kde jsem podstoupila frakční resurfacing u plastického chirurga v Milaně. Za ošetření jsem zaplatila 1.000 Eur což je asi více než jsou ceny zde. Jak se přístroj přesně jmenoval si nepamatuji, ale bylo to cosi jako MIXTO.
Při zákroku jsem cítila pálení, které asi po hodině zmizelo. Asi týden jsem tedy za krásku nebyla, ale o to milejší překvapení mě čekalo poté. Jsem klasická čtyřicátnice, která se snaží zastavit čas a v tomto případě velmi úspěšně. Pokožku mám doposud krásně jemnou, "stejnobarevnou" a hlavně drobné vrásky zmizely.
Po mém návratu do Prahy mi všechny kamarádky záviděly a samozřejmě se začaly pídit o podobném zázračném ošetření i u nás. Dvě z nich byly na ošetření tzv. razítkovacím laserem v Praze a moje nadšení rozhodně nezdílely. Na zákroku byly 3x a výsledek stále nebyl dle jejich očekávání a cena vlastně byla obdobná jako u mně s jedním ošetřením, které jsem absolvovala. Doporučuji proto všem zjistit předem o ošetření na daném pracovišti co nejvíce možných informací.

Nahlásit nevhodný příspěvek

odpověd

MUDr. Mojmír Müller MUDr. Mojmír Müller
27.10.2008 14:54:

Vážená paní,
reaguji na Vaši poslední doplňující otázku: frakcionace lze opravdu dosáhnout jak u erbiových, tak u CO2 laserů. Obecně platí, že frakční CO2 lasery jsou razantnější, záleží však opět na výrobci.
Na mém pracoviště používáme CO2 laser SLIM E 30 s frakcionací MIXTO. Při výkonu ošetří minimálně 20% kožního povrchu, některé jiné lasery jen 4-5%!!!! Z toho logicky vyplývají i výsledky jednoho sezení.
Se srdečným pozdravem dr.Műller, www.drmuller.cz

odpověd

StV
27.10.2008 12:35:

Děkuji moc všem! Jen dodatek-z GHC napsali,že tedy i frakční laser je CO2 nebo Erbiový? Rozdíl mezi nimi je tedy takový, že u frakčního CO2 je možný jít více do hloubky? Jinak zřejmě asi lékař či pracoviště nám může předložit certifikát o jaký laser se jedná? Děkuji

odpověd

Klinika GHC Praha Klinika GHC Praha
27.10.2008 9:34:

Vážená paní, děkuji za Váš dotaz,
bohužel není jednoduché Vám odpovědět.
Frakcionované lasery jsou novým typem vaporizačních ( odpařovacích) laserů, které se používají k šetrnému zbrušování pokožky a řeší se pomocí nich nerovnosti pleti jako jsou vrásky a jizvičky po akne a neštovicích. To že jsou frakcionované znamená, že místo plošného odpaření provádějí výbrus jen v jednotlivých bodech a z okolní neošetřené kůže nastává velmi rychlá regenerace. Hojení probíhá během 5-7 dní a nehrozí při něm komplikace jako jsou jizvení a posuny pigmentu.
Je samozřejmé, že s kvalitou přístroje roste i jeho cena a to se musí odrazit i na konečné ceně pro klienta. Výsledek závisí i na dalších faktorech jako je nastavení výkonu, zkušenost operatéra a Vaše péče po ošetření. Všeobecně je možné říci, že frakcionovaný CO2 laser je schopný po jednom ošetření zjemnit jizvičky či vrásky o cca 0,5mm a erbiový o cca 0,3mm. Po vyhojení drobných stroupečků, ale proces nekončí. I když na kůži již nejsou patrny známky ošetření, remodelace a produkce kolagenu v hloubce kůže přetrvává až 3 měsíce a po celou dobu dochází k postupnému vypínání kůže. Teprve po této době je možné zákrok opakovat. Máte- li výraznější jizvičky, nevadila by Vám delší doba rekonvalescence a preferujete-li jednorázový zákrok, bude pro Vás vhodnější klasický resurfacing. Naopak máte-li jemné nerovnosti můžete zvážit chemický peeling , kde cena jednoho ošetření se pohybuje od 900-150O Kč, nebo forejuvenaci výkonným laserem (V beam, Smoothbeam), kde se bez poškození povrchu kůže pouhým prohřívání stimuluje produkce vaziva v podkoží ( ceny cca 3500 Kč za jedno ošetření).

S přátelským pozdravem MUDr.Tereza Gabryšová
dermatolog, klinika GHC Praha
tel. 222211206,222211208

odpověd

Klinika Laser Esthetic Klinika Laser Esthetic
26.10.2008 14:24:

Dobrý den, frakcionovaný laser (erbiový, nebo CO2), nebo Plasma Portrait jsou nové přístroje pro neinvazivní metody, které se používají k omlazení pokožky tzv. rejuvenaci, nebo korekci jizviček po akné. Na světě exisstuje mnoho výrobců této techniky v různých cenových relacích - od toho se také, krom jiného odvíjí cena zákroku. Certifikace a schváelní FDA by ělo být samozřejmostí, jak je uvedeno níže. Bohužel Vy, jako klient, nikdy nepoznáte jaký typ přístroje je jak účinný, vybírejte si proto prestižní kliniky, které se věnují již řadu let laserové terapii a hlavně nevybírejte podle ceny zákroku..!!! Co se týká jizviček po akné - je toto velmi obtížná diagnosa k řešení a zde jsou účinnější invazivní metody jako je Skin resurfacing klasickým vaporizačním erbiovým, nebo CO2 laserem.V některých případech je nutné zákrok opakovat. S pozdravem MUDr.Simona Bedřichová www.laseresthetic.cz

odpověd

StV
26.10.2008 9:50:

MARTINA-právě že já mám jizvičky po akne a pory..Chci to co nejvíce zjemnit a tak sbírám info na netu.Četla jsem,že ne všechny fraxely jsou stejné-nemají stejný účinek,výsledek..Proto jsem napsala,aby nám to někdo objasnil.Cena není malá a aby člověk zaplatil skoro 10000kč a pak nic neviděl? Proto jsem zadala tuto otázku.My,klienti,bohužel slyšíme fraxel a myslíme si,že je to jeden a ten samý přístroj na všech pracovištích.Ale ono to tak není.Jsem zvědavá jestli budou další odpovědi a reakci jiných pracovišt.P.Harlasovi děkuji za odpověd.Na ceny se podívám..Hezký den

Dobrý den, opravdu účinný laser poznáte podle toho, zda dostal certifikaci od americké společnosti FDA. Je to společnost, která schvaluje, zda přístroj splňuje požadavky, které má. Pro naší kliniku vybíráme lasery výhradně s touto certifikací. ÚLK v Praze tyto lasery také vlastní. Ceny v Plzni jsou trošku níže, doporučuji shlédnout naše stránky www.harlas.cz Přeji hezký den, Duffková Lucie

odpověd

Martina
25.10.2008 20:54:

Dobrý den,byla jsem na fraxelu jednou,několik dnů jsem měla obličej potečkovaný jakoby od stroupků,potom stroupky odpadly,do dnešní doby jsem žádný účinek nespozorovala.To bylo před půl rokem.Přitom jsem měla na obličeji jen nepatrné nerovnosti,doktor mi přitom na konzultaci říkal,že jedno ošetření stačí na mnohem hlubší jizvičky po akné.

< Předchozí:Fraxel-obličej

Zákrok

Laserové odstranění kožních výrůstkůLaserové odstranění kožních výrůstků
Pokud vás trápí kožní výrůstky, bradavičky, xanthelasmata (tukové uloženiny kolem očí, fibromy či mateřská znaménka, můžete využít jejich odstranění vysokovýkonným laserem.

Fotky před/po

Odebírat tuto diskuzi

Odebírá celkem: 6
V současnosti neodebíráte tuto diskuzi.

Cenové rozpětí

Laserové odstranění kožních výrůstků:
  • Ceny od 11 CZK
  • Ceny do 10.000 CZK
  • Ceny jsou pouze orientační.

Ceníky - Více

Často vyhledávaná slova