Zmenšit Zvětšit Velikost textu    Tisknout Tisknout    K oblíbeným K oblíbeným     Sdílet na Facebooku

augmentace

augmentace

Dobrý den,Měla bych vážný zájem o augmentaci,ale můj největší strašák je plicní embolie,jsou tyto pooperační stavy časté?Musí mít člověk pro toto predispozice?Provádíte nějáká preventivní opatření proti tomuto stavu a když tak jaká?Jak dlouho po operaci se embolie může objevit,myslím jako následek operace?Děkuji za odpověď

3.7.2008 13:47
Odpověd na augmentace / 3.7.2008 13:47

Zdravím Vás a nemohu jinak než potvrdit, co Vám již napsali kolegové. Za 19 let mé chirurgické praxe jsem osobně tento problém řešit nemusel.Natož u zvětšování prsů. Prevence tromboembolie existuje a nasazuje se v případě potřeby. To řekně předoperační vyšetření,které s provádí před operací.Myslím, že se nemusíte této komplikace obávat. Je-li pro Vás dostupná Ostrava, rádi se Vám budeme věnovat.Máme s těmito operacemi mnoholeté dobré zkušenosti Veškeré podrobnosti najdete na našich stránkách : www.plastickachirurgie.com S pozdravem MUDr.Lucák,Ostrava

10.7.2008 00:13

Problém plicní embolie je problémem v podstatě anesthesie. Na našem pracovišti již 15 let provádíme tyto operace v epidurální anesthesii, která výrazně snižuje možnost této komplikace. MUDr. Daneš Raška

3.7.2008 22:44

Dobrý den, plicní embolizaci po augmentaci jsem nikdy nezažil a neznám takový případ ani z doslechu. Přesto se provádí rutinní preventivní opatření, které spočívá v předoperačním podání nízkomolekulárního heparinu, bandáži dolních končetin formou elastických punčoch, dostatečné hydrataci a včasné mobilizaci pacientky. Myslím, že můžete být naprosto klidná. Srdečně zdravím.

3.7.2008 21:31

Milá Veroniko, jsem zcela a úplně přesvědčen, že vaše obavy jsou úplně zbytečné. Je pravda, že vždycky se může stát téměř cokoliv, ale plicní embolii po augmentaci prsů jsem za celou svou mnohaletou praxi nikdy nezažil. Samozřejmě, že důležité je dobré předoperační vyšetření, ale bez něj by vás žádný slušný plastický chirurg neměl operovat.Zdraví Dr Svoboda

3.7.2008 16:19