Zavře okno

Česky English Deutsch по-русски Po Polski Slovensky Arabsky Hungarian Registrace | Přihlášení | Kontakt

Diskuze - implantáty - Zvětšení prsou (Augmentace)

implantáty

Laurinka zaslal(a) v 2.10.2008 22:12:   

MUDr. Petr Sirotek, MUDr. Svatopluk Svoboda,MUDr. Robert Remeš: Děkuji za odpovědi a zajímalo by mě proč se použité implantáty nemůžou ,samozřejmě po sterilaci znovu použít? Kdybych si třeba sama našla nějakou ženu které by to nevadilo a ráda by je ode mě s velkou slevou koupila, myslíte že by měla problém sehnat doktora který by jí odoperoval?

Vaše odpověd

odpověd

MUDr. Otakar Lucák MUDr. Otakar Lucák
8.10.2008 23:23:

Absurdnější diskuzi jsem snad ještě nikdy nečetl. Pro přesnější představu " Laurince " je snad ještě dobré dodat, že lze sterilizovat pouze věci tzv. neporézní. Vše ostatní musí být podle současně platných hygienických předpisů na jedno použití ( jehly, drény, hadičky, klouby, chlopně atd. ). Sterilizací nikdy nelze zcela zaručit, že porézní materiály lze zcela 100% vysterilizovat - a implantát je jako houba. Ale v diskuzi se vůbec nezmínilo, že použitým implantátem by mohl dojít nejen k přenosu infekce bakterální, ale např. i přenosu žloutenky, AIDS apod.Tato případná rizika jsou snad dostatečně dobrým důvodem ukončit tuto diskusi a jakoukoliv úvahu o implantování již jednou použitých implantátů jiné pacientce. Přeji příjemný den. S pozdravem MUDr.Lucák,Ostrava

Nahlásit nevhodný příspěvek

odpověd

MUDr. Petr Sirotek MUDr. Petr Sirotek
7.10.2008 10:35:

Dobrý den,
i přesto, že byste našla jinou ženu, která by měla o použité implantáty zájem a nevadilo jí to, věřte, že žádný chirurg se pod tento operační zákrok nepodepíše. Chápu Vás ale v medicíně a především v operačních oborech panují velmi přísné hygienické a sterilizační zákony, které je nutné ctít a dodržovat.
Zdravím Vás, dr.Sirotek

odpověd

Medicom VIP Medicom VIP
6.10.2008 14:09:

Dobrý den,
odpověď je velmi jednoduchá - výrobce to nedoporučuje /snad dokonce zakazuje/. Jen si představte - implantát se přes toto nedoporučení přesterilizuje a implantuje někomu cizímu. Pak ta dotyčná začne mít nějaké zdravotní problémy stačila by třeba běžná kapsulace, která se prostě občas u pacientek vyskytne. A bude se soudit. Co myslíte, kdo ten soud vyhraje? Já ani nikdo z kolegů plastických chirurgů, které znám, by si tohle nedovolil. Je to tak trochu škoda, ale použité, i když jinak nepoškozené, implantáty jsou opravdu na vyhození.
S pozdravem,
Prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

odpověd

Laurinka
4.10.2008 13:01:

Lenina,Petra73: Koukam že jste obě chytrý! Hlavně moje otázky byly směřované doktorům tak moc nechápu proč se do toho pletete! K sekáči jste se obě vyjádřily ale k tomu skalpelu a jinym nástrojům které jsou používané při operaci to už ne a nebo na gyndě, myslíte že všechny ty věci které do vás strkají jsou nové, nepoužité? Myslím že asi nevíte co znamená slovo sterilace, podívejte se do slovníku když už tu chytračíte. Já si myslim že nějaká žena která nemá moc peněz a chtěla by si nechat zvětšit prsa by ráda uvítala slevu třeba deset tisíc a já která za ně dala dvacet tisíc bych je nerada jen tak vyhodila

odpověd

Lenina
4.10.2008 10:21:

Opravdu nemá cenu s vami na toto téma diskutovat. Přirovnávat sekáč s tímto problémem, spíš je mi vás tak trochu líto.

odpověd

Petra73
4.10.2008 10:14:

To si děláte srandu ne?? jak můžete chtít prodat použité impantaty? a srovnavat to jako se sekáčem, v životě bych nechtěla použité takové riziko by si operatér na triko nevzal a určitě ani pacientka, tohle mi opravdu hlava nebere!

odpověd

MUDr. Jiří Paděra MUDr. Jiří Paděra
3.10.2008 21:13:

Zodpovědného plastického chirurga neseženete. dr.Paděra

odpověd

Laurinka
3.10.2008 15:49:

Lenina: já bych s tím asi problém neměla, je to jako kupovat v sekáči, taky člověk nosí věci které před ním nosil někdo jiný a když jdete třeba na operaci tak na vás taky použijí skalpel s kterým předtím řezali do někoho jiného ale vše je vysterilizováno

odpověd

Lenina
3.10.2008 10:52:

Dobrý den,koupit si implantáty již někým použité? To by jste snad neudělala ani vy?!

odpověd

3.10.2008 9:03:

Myslím, že to už je diskuse mimo tyto stránky. Implantáty vzhledem k obsahu specielního gelu a specielního obalu se při výrobě desinfikují určitým procesem, za který ručí výrobce, že nebude obal ani gel poškozen. Neumím si představit kdo by za případné poškození nesl odpovědnost ať při operaci nebo po ní. Implantáty jsou určeny pouze na jedno použití. Nikdo nezaručí, že případná sterilisace nepoškodí implantát, který může při operaci prasknout, může prasknout za měsíc po operaci nebo kdykoliv jindy, může být zdrojem infekce pro dalšího pacienta. Vy by jste toto riziko podstoupila? Paděra

Žádný soudný lékař již použité implantáty nikdy nepoužije pro jinou pacientku. Je zbytečné o tom diskutovat.
Zdraví
Dr Svoboda

odpověd

Laurinka
2.10.2008 23:37:

MUDr. Jiří Paděra: Dobrý den, děkuji za odpověd a ještě se zeptam jak by je mohla sterilisace poškodit?

odpověd

2.10.2008 22:36:

Dobrý den, takového lékaře by jste nenašla. Nikdo nemůže zaručit, že implantáty nejsou poškozené a navíc sterilisací se mohou implantáty poškodit, tedy je riziko opět je použít. dr.Paděra

< Předchozí:opalování jizev v soláriu - krýt či ne?
zvětšení prsou bez implantátu:Další >

Partner stránky

Aura Medical Clinic s.r.o.

Aura Medical Clinic s.r.o.
O plnějším a krásnějším poprsí nemusíte snít, můžete ho mít! Provedení operace atestovaným plastických chirurgem, moderní vybavení, špičkové materiály, komfort a individuální přístup. Jsme zde pro Vás - Aura Medical Clinic.

Zákrok

Zvětšení prsou (Augmentace)Zvětšení prsou (Augmentace)
Prsa jsou odpradávna symbolem ženské krásy. Příliš malé poprsí bývá pro mnoho žen zdrojem výrazných psychických obtíží. Řešení jim přináší zvětšení prsou prostřednictvím plastické operace.

Fotky před/po

Odebírat tuto diskuzi

Odebírá celkem: 7
V současnosti neodebíráte tuto diskuzi.

Cenové rozpětí

Zvětšení prsou (Augmentace):
  • Ceny od 14.000,- CZK
  • Ceny do 86.000,- CZK
  • Ceny jsou pouze orientační.

Ceníky - Více

Seznam oborů

Často vyhledávaná slova