Zmenšit Zvětšit Velikost textu    Tisknout Tisknout    K oblíbeným K oblíbeným     Sdílet na Facebooku

masaze po operaci

masaze po operaci

dobry den, jsem 4 tydny po reoperaci (stejna velikost implantatu jako pri prvni augmentaci) , rada bych vedela kdy je dobre zacit s masazemi prsou a jestli je to vubec nutne...muj lekar mi k tomuto nic nerekl..
Dekuji

5.9.2008 15:20
Odpověd na masaze po operaci / 5.9.2008 15:20

Dobrý den. Svým pacientkám po augmentaci tlakové masáže nikdy nedoporučuji.

9.9.2008 10:47

Vážená paní, tak , jako operační techniky procházejí určitým vývojem, tak i názory na tlakové masáže mají svůj vývoj. Před nějakými 10-15 lety jsme doporučovali masáže od druhého měsíce po augmentaci- ve vaně, chvilku tlačit oběma rukama proti sobě na jakoby protilehlých číslech ciferníku. Na řadě různých seminářů a sympoziíí se o tom diskutovalo a závěr? V posledních asi 5-8 letech se tlakové masáže nedoporučují, protože těmi tlakovými masážemi dochází ke zbytečnému dráždění oblasti a tím k větší pravděpodobnosti vzniku kapsuly. Tak a teď si vyberte... Já osobně svým pacientkám tlakové masáže poprsí po augmentaci nedoporučuji. S pozdravem,
Prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc, plastický chirurg.

9.9.2008 10:10

Dobrý den. U implantátů, které se nyní v republice užívají nejsou masáže nutné, naopak, spíše kontraproduktivní. Nashledanou, dr. Remeš

7.9.2008 09:35